Ratapihakorttelit

Keski-Pasilan Ratapihakorttelit tarjoavat monimuotoista urbaania asumista 3 200 kaupunkilaiselle ja toimitiloja 1 000 työntekijälle. Ratapihakorttelit nousevat erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen äärelle. Korttelit sijaitsevat Pasilan uuden keskuksen, Triplan, pohjoispuolella.

Ratapihakorttelit Uutta Helsinkiä -sivustolla

Tornalue Trigoni

Keski-Pasilan tornialueen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun voitti YIT:n ehdotus Trigoni, jonka mukaan Pasilansillan eteläpuolelle tulee yhdeksän tornitaloa. Torneista viisi sijoittuu Veturitien länsipuolelle, yksi keskialueelle ja kolme radan itäpuolelle. 

Trigoni YIT:n sivustolla
Tornialue Uutta Helsinkiä -sivustolla

Keski-Pasilan keskustakorttelit ja Tripla

Itä- ja Länsi-Pasilan välissä sijaitseville entisille rata-alueille nousseet Keski-Pasilan keskustakorttelit yhdistävät Pasilan osat toisiinsa. Tripla on ollut jättimäinen rakennushanke - kolmen korttelin kokonaisuus, johon kuuluu kauppakeskus, asuntoja, hotelleja, toimistoja ja pysäköintilaitos. Myös Pasilan asema on osa Triplaa.

Kekustakorttelit Uutta Helsinkiä -sivustolla
Tripla YIT:n sivustolla

Pohjois-Pasila ja Postipuisto

Hakamäentien pohjoispuolella ja Keskuspuiston kyljessä sijaitsevaan Pohjois-Pasilaan syntyy lähivuosina nauhakaupunki. Pohjoisosaan entisen maaliikennekeskuksen alueelle ja keskiosaan Postin lajittelukeskuksen alueelle on tulossa viihtyisät asuinalueet. Pohjois-Pasilan eteläosaan lähelle Ilmalan asemaa rakennetaan sekä toimistoja, liiketilaa että asuntoja.

Pohjois-Pasila Uutta Helsinkiä -sivustolla

Ilmala

Suomen TV- ja radiotoiminnan keskuksena tunnettuun Ilmalaan rakennetaan lähivuosina runsaasti lisää toimitiloja, liiketiloja ja asuntoja. Toimistojen uudisrakentaminen keskittyy Ilmalan aseman ja Hakamäentien yhteyteen, asuntorakentaminen Keskuspuiston reunaan Pöllölaakson alueelle  ja Radiokadun varteen.

Ilmala Uutta Helsinkiä -sivustolla

Konepaja

Konepajan alueella Aleksis Kiven kadun ja Teollisuuskadun välissä Pasilan muutos on jo pisimmällä. Alueella on noin 2 500 asukasta ja siellä on tuhansia työpaikkoja. Työpaikkoja syntyy paitsi uusiin toimistotaloihin myös suojeltuihin konepajarakennuksiin.

Konepaja Uutta Helsinkiä -sivustolla

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.