Ratapihakorttelit

Keski-Pasilan Ratapihakorttelit tarjoavat monimuotoista urbaania asumista 3 200 kaupunkilaiselle ja toimitiloja 1 000 työntekijälle. Ratapihakorttelit nousevat erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen äärelle. Korttelit sijaitsevat Pasilan uuden keskuksen, Triplan, pohjoispuolella.

Ratapihakorttelit Uutta Helsinkiä -sivustolla

Trigoni, Keski-Pasilan tornialue

Keski-Pasilan tornialueen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun voitti YIT:n ehdotus Trigoni. Ehdotus sisältää yhdeksän tornitaloa kilpailun kolmella suunnittelualueella. Ehdotuksen ydin ovat Länsialueelle suunnitellut jalusta ja viisi tornia, joista kaksi sijaitsee aloitusalueella. Asemakaavaa laaditaan parhaillaan koko länsialueelle.

Trigoni YIT:n sivustolla
Tornialue Uutta Helsinkiä -sivustolla

Tripla, Keski-Pasilan keskustakortteli

Pasilan entiselle rata-alueelle noussut Tripla yhdistää Itä- ja Länsi-Pasilan toisiinsa. Triplan kolmen korttelin kokonaisuuteen kuuluu kauppakeskus Mall of Tripla, pysäköintilaitos, Sokos Hotel Tripla, kolme toimistotornia sekä noin 400 asuntoa. Myös Pasilan asema on osa Triplaa.

Keskustakorttelit Uutta Helsinkiä -sivustolla
Tripla YIT:n sivustolla

Pohjois-Pasila ja Postipuisto

Hakamäentien pohjoispuolella ja Keskuspuiston kyljessä sijaitsevaan Pohjois-Pasilaan syntyy lähivuosina nauhakaupunki. Pohjoisosaan entisen maaliikennekeskuksen alueelle ja keskiosaan Postin lajittelukeskuksen alueelle on tulossa viihtyisät asuinalueet. Pohjois-Pasilan eteläosaan lähelle Ilmalan asemaa rakennetaan sekä toimistoja, liiketilaa että asuntoja.

Pohjois-Pasila Uutta Helsinkiä -sivustolla

Ilmala

Suomen TV- ja radiotoiminnan keskuksena tunnettuun Ilmalaan rakennetaan lähivuosina runsaasti lisää toimitiloja, liiketiloja ja asuntoja. Toimistojen uudisrakentaminen keskittyy Ilmalan aseman ja Hakamäentien yhteyteen, asuntorakentaminen Keskuspuiston reunaan Pöllölaakson alueelle  ja Radiokadun varteen.

Ilmala Uutta Helsinkiä -sivustolla

Konepaja

Konepajan alueella Aleksis Kiven kadun ja Teollisuuskadun välissä Pasilan muutos on jo pisimmällä. Alueella on noin 2 500 asukasta ja siellä on tuhansia työpaikkoja. Työpaikkoja syntyy paitsi uusiin toimistotaloihin myös suojeltuihin konepajarakennuksiin. Konepajan alue valmistuu vuoden 2021 aikana 10 vuoden rakentamisen jälkeen.

Konepaja Uutta Helsinkiä -sivustolla

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.