Keski-Pasilan Ratapihakorttelit tarjoavat monimuotoista urbaania asumista 3 200 kaupunkilaiselle ja toimitiloja 1 000 työntekijälle.

Ratapihakorttelit nousevat erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen äärelle. Korttelit sijaitsevat Pasilan uuden keskuksen, Triplan, pohjoispuolella.

Asuinkerrostalojen ja toimitilojen lisäksi kortteleihin rakennetaan päiväkoteja ja 1.-9- luokkien oppilaille Pasilan peruskoulu, joka valmistuu vuonna 2024. 

Ratapihakortteleista tulee omaleimainen, monipuolinen ja kantakaupunkimainen asuinalue. Alueelle sijoitetaan useita erityyppisiä kortteleita, joiden toteuttaminen pieninä yksiköinä on mahdollista. Alueen eteläreunan yhteydet sovitetaan uuteen keskustakorttelisuunnitelmaan.

Alueen keskelle muodostetaan pohjois-eteläsuuntainen Höyrypuisto ja luoteiskulmaan Halkopiipunkallion puisto. Kattoarkkitehtuuri on monimuotoista, ja kattoja otetaan aktiiviseen käyttöön.

Pasilankadusta tehdään bulevardimainen katutila, jonka ilmettä dominoivat puuistutukset. Kadun varteen sijoitetaan tiloja, joissa on näyteikkunajulkisivua, tavoitteena on elävä katutila.

Veturitien varteen rakennetaan vaihtelevasti toimistotilan, asuintilojen ja liiketilan yhdistelmiä. Rakennusten korkeus vaihtelee pääosin 6–15 kerroksen välillä niin, että ainakin keskustakortteliin rajautuvassa eteläosassa on korkeampaa rakentamista.

Alueelle kehitetään tontin arvoon kytketty taideprosenttiperiaate. Taidetta sijoitetaan pääosin julkiseen ulkotilaan.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.