Ma 22.3.2010

Keski-Pasilan keskustakorttelin asemakaavalliset suunnitteluperiaatteita käsiteltiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa 11. maaliskuuta ja uudelleen 18.3. Tällöin asemakaavalliset suunnitteluperiaatteet palautettiin yksimielisesti uudelleen valmisteltavaksi siten, että korttelin kokonaiskerrosala on 100.000-140.000 kerrosneliötä aiemman noin 100 000 kem2:n sijaan.

Keski-Pasilaan on tarkoitus suunnitella koko Pasilaa yhdistävä kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen uusi keskus, joka sisältää Pasilan aseman, metroaseman, joukkoliikenneterminaalin, alueita yhdistävän raitin toreineen, Pasilan sillan ja katualueita, liike- ja toimistotiloja, julkisia tiloja sekä asuntoja.

Keski-Pasilan keskustakorttelin suunnittelu käynnistyy alueelle järjestettävällä suunnittelu- ja toteutuskilpailulla. Kilpailulla haetaan hankkeelle toteuttajaa, joka sitoutuu keskuksen kehittämiseen ja toteuttamiseen pitkällä tähtäyksellä. Tarkoituksena on tuottaa arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen, toimiva, kokonaistaloudellisesti edullinen sekä toteutuskelpoinen suunnitelma keskustakorttelin ratkaisuksi sekä asemakaavoituksen pohjaksi. Asemakaavalliset suunnitteluperiaatteet tarvitaan keskustakorttelista järjestettävän suunnittelu- ja toteutuskilpailun sitoviksi suunnitteluohjeiksi sekä kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta laadittavan asemakaavan lähtökohdaksi.

 

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.