Ti 28.2.2012

Korkea rakentaminen on viime aikoina ollut näkyvästi esillä julkisessa keskustelussa. Helsinkiin on esitetty rakennettavaksi useita uusia korkeita taloja.  Suomessa korkeasta rakentamisesta on toistaiseksi melko vähän kokemusta.  Helsingissä on nyt laadittu selvitys ja sen perusteella periaatteet korkeasta rakentamisesta.

Laiturilla tänään avattu Huiput -näyttely kertoo siitä, miten ja minkä tyyppisiä korkeita rakennuksia Helsinkiin saattaa tulevina vuosina nousta. Näyttely esittelee myös sitä, miten korkea rakentaminen vaikuttaa kaupunkikuvaan. Nähtävillä ovat Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksymät korkean rakentamisen periaatteet sekä paikat, joihin on suunniteltu korkeita rakennuksia.

Näyttelyvieras voi myös tutustua mielenkiintoisiin, vuosikymmenten takaa oleviin Helsingin tornitalosuunnitelmiin. Näyttely kertoo esimerkiksi Linnanmäelle suunnitellusta Helsinki-tornista ja siitä aikanaan käydystä vilkkaasta keskustelusta.

Korkea rakentaminen on monin tavoin ajankohtainen asia. Kalasataman keskukseen metroaseman ympärille on tulossa lähivuosina suuri tornitalojen keskittymä. Keski-Pasilassa suunnitellaan korkeaa rakentamista Pasilan aseman eteläpuoliselle alueelle. Jätkäsaaressa on puolestaan ajankohtaisena asiana hotellihanke, jonka asemakaavaa parhaillaan valmistellaan. Se on tulossa maaliskuun alkupuolella kaupunkisuunnittelulautakunnan käsiteltäväksi.

Huiput - tulevaisuuden tornitalorakentaminen Helsingissä
Näyttely avoinna 28.2.-17.3. Laiturilla (Narinkka 2, vanha linja-autoasema)
avoinna ti-pe klo 10-18, la klo 12-16

Korkean rakentaminen Helsingissä -julkaisu

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.