Pe 13.4.2012

Liikennevirasto, Helsingin kaupunki ja RAKLI järjestivät alkuvuodesta 2012 hankintaklinikan, jossa pohdittiin mm. Pisara-radan suunnittelun organisoitumista, hankinta- ja toteutusmallien vaihtoehtoja sekä aikataulun, riskien, laadun ja kustannusten hallintaa. Esille nousi vahvasti myös asemaseutujen palvelujen ja kiinteistöjen kehittäminen yhdessä asemaseutujen toimijoiden kanssa.

Pisara-rata on Helsingin keskustan alittava ratayhteys, jolle tulee kolme asemaa: Hakaniemi, Keskusta ja Töölö. Pisaran yleissuunnitelma hyväksyttiin Liikennevirastossa helmikuussa 2012. Valtioneuvosto on jo tehnyt periaatepäätöksen Pisara-radan toteuttamisesta.

Liikenneviraston ylijohtaja Kari Ruohonen on tyytyväinen klinikan tuloksiin. "Klinikan tulos on selvästi, että asioita tulee avoimesti pohtia tilaajan, suunnittelijoiden ja toteuttajien kesken ennen varsinaista suunnittelua. Pisara-hankkeessa tullaan laatimaan toiminnalliset suunnitteluperusteet yhdessä eri tahojen kanssa ennen varsinaisen suunnittelun aloittamista".

Lue uutinen Raklin verkkosivuilta

Pisara-radan hankintaklinikan tulosraportti, maaliskuu 2012

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.