Ke 2.5.2012

Helsingin uusiin asuin- ja työpaikka-alueisiin saa lähikosketuksen kaupungintalon Virka Galleriassa, jossa on nähtävillä valaistu pienoismalli Helsingistä. Ilmakuvan päälle on istutettu 3D-pienoismallit rakennettavasta Kalasatamasta, Keski-Pasilasta, Jätkäsaaresta ja Hernesaaresta.

Pienoismallin pohjana on ilmakuva ja uusien alueiden pienoismallit on kiinnitetty kuvan päälle, näin katsoja saa hyvän käsityksen siitä missä ja miten uudet alueet kaupungissa sijaitsevat. Noin kaksi metriä pitkä ja yli puolitoista metriä leveä pienoismalli on valaistu led-valoilla. Pienoismallin mittakaava on 1:3 000.

Kalasataman muuttavat ensimmäiset asukkaat syksyllä. Asuntorakentaminen on käynnissä yli kymmenellä tontilla. Ajankohtaisista hankkeista suurin on rakennettava Kalasataman keskus, johon tulee palveluiden lisäksi myös asuntoja tornitaloihin.

Jätkäsaari saa ensimmäiset asukkaansa alkukesästä. Raitiolinja 9 aloittaa liikennöinnin Jätkäsaareen elokuun alussa. Rakentaminen etenee hyvää vauhtia lähes 20 tontilla.

Pasilassa katse kohdistuu Keski-Pasilan keskustakorttelin alueelle, jossa on käynnissä suunnittelu- ja toteutuskilpailu ja neuvottelut siitä, mikä taho keskustakorttelin tulee toteuttamaan.

Pienoismallin tuottamisesta on vastannut kaupunkisuunnitteluvirasto ja talous- ja suunnittelukeskus. Pienoismalli on esillä Virka Galleriassa 17.6. saakka. 
 
Kohti uutta Helsinkiä – www.uuttahelsinkia.fi  
 
Seuraa myös www.facebook.com/kalasatama ja www.facebook.com/jatkasaari
 
Näyttely Pää ja sydän – Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina on avoinna 4.4.–17.6. 
Virka Galleria on avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 10–16. Vapaa pääsy. www.virka.fi Helsingin kaupungintalo, Sofiankatu 1 tai Pohjoisesplanadi 11–13.

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Helsingin kaupunki/Teina Ryynänen

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.