To 28.3.2013

Pasilan Konepaja-alueesta rakennetaan toimisto- liike- ja asuinkortteli. Korttelin kolme vanhaa punatiilistä suojeltua rakennusta korjataan muun muassa toimisto- ja ravintolatiloiksi.

Uutta toimisto- ja liiketilaa on suunnitelmissa rakentaa arviolta noin 40 000 kerrosneliötä, minkä lisäksi peruskorjattavia rakennuksia toimitiloiksi on noin 8000 neliötä. Uutta asuinrakentamista kortteliin on tulossa noin 7000 neliötä. Korttelin rakennus- ja peruskorjaustyöt tehdään vaiheittain. Ensimmäisenä kortteliin muuttaa keväällä 2014 Amer Sports peruskorjattuun, suojeltuun rakennukseen.

NCC Property Development ja VR ovat tehneet yhteistyösopimuksen Sturenkadun, Teollisuuskadun ja Aleksis Kiven kadun välisen alueen kehittämisestä. Vallilan Paja -nimellä kulkevasta VR:n vanhasta konepaja-alueesta on tarkoitus luoda omaleimainen, kaupunkirakenteeseen saumattomasti niveltyvä toimisto-, liike- ja asuinkortteli. Koko korttelin investointiarvo on noin 260 miljoonaa euroa, ja alueen kaavoitustyö on käynnissä.

Uutinen NCC:n sivuilla

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.