Ti 10.9.2013

Helsingin kaupunginkirjaston Pelin paikka -hanke muuttaa Pasilan kirjaston monitoimitilan Pelikulmaksi kuutena perjantaina 13.9 alkaen ja esittelee kirjastojen pelivalikoimaa. Pelikulma on matalan kynnyksen pelipaikka, jossa eri-ikäiset kaupunkilaiset voivat pelata yhdessä ja oppia toisiltaan. 

Pelikulman teemat 13.9. Avajaiset,  20.9. Urheilu- ja tanssipelit,  27.9. Lautapelit, 4.10. Retropelit yhteistyössä Tekniikan museon kanssa, 11.10. Retropelit yhteistyössä Tekniikan museon kanssa, 18.10. Roolipelit

Pelikulma on avoinna klo 13–18 ja tapahtumassa on kahvi- ja mehutarjoilu. Pelikulmaan on vapaa pääsy.

Videopelien tulevaisuus ja menneisyys Pelikulmassa Pelikulmassa pääsee kurkistamaan videopelien tulevaisuuteen Oculus Rift -virtuaalilaseilla. 3D-lasit ovat vielä prototyyppi, jonka kuluttajaversio julkaistaneen ensi vuonna. Oculus Rift otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa Pelikulmassa, mutta jatkossa laseja voi kokeilla muissakin kirjaston pelitapahtumissa.

Kahtena perjantaina palataan puolestaan 1980-luvulle, kun Tekniikan museo tuo Pelikulmaan legendaariset retropelinsä Commodore 64:n ja 8-bittisen Nintendon. Aikamatkaa digitaalisten pelien menneisyyteen voi jatkaa museon Pongista Pleikkaan -näyttelyssä.

Syyslomaviikolla pitkä peliaika Syyslomaviikon Pelikulma avautuu jo klo 10. Päivän aikana pelataan roolipelejä ja lanseerataan Pasilan kirjastoon hankittu lasten roolipukukokoelma.

Jokaisessa Pelikulmassa pelataan kaikille sallittuja konsoli- ja verkkopelejä sekä perinteisiä ja uudempia lautapelejä. Sään salliessa pelattavana on myös pihapelejä.

Pelaamisen iloa ja toisilta oppimista Pelikulma-tapahtumissa keskeisessä roolissa ovat eri-ikäisten kaupunkilaisten ja kirjaston henkilökunnan yhdessäolo ja toisilta oppiminen. Pelikulma on avoin foorumi ideoiden jakamiselle ja uudenlaisten yhteistyökumppanuuksien virittämiselle. Lisäksi Pelikulma tarjoaa suoran linjan kirjastojen pelikokoelmiin ja -käytäntöihin liittyville palautteille.

Pelikulman järjestävät Pelin paikka -hanke ja Pasilan kirjasto yhteistyökumppaneineen.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/pelinpaikka https://www.facebook.com/events/546342235431928http://www.helmet.fi/pasilankirjasto http://www.tekniikanmuseo.fi/

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.