Ke 29.1.2014

Helsingin kaupungin, YIT:n, Senaatti-kiinteistöjen ja Liikenneviraston väliset sopimukset Keski-Pasilan keskuksen toteuttamisesta allekirjoitettiin tänään 29.1.2014.

Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin kaupunki vahvistivat marraskuussa 2013 YIT:n valinnan Keski-Pasilan keskuksen suunnittelu- ja toteutuskilpailun voittajaksi ja toteuttajaksi ehdotuksella Tripla. Joulukuussa 2013 eduskunta antoi Senaatti-kiinteistöille myyntivaltuudet Triplan tontista sekä Pasilan asemasta. 29.1.2014 on allekirjoitettu kolme sopimusta käsittäen Keski-Pasilan keskuksen toteutussopimuksen, kiinteistökaupan esisopimuksen ja julkisten osien KVR-urakkasopimuksen.

Toteutussopimuksen mukaan YIT vastaa julkisista ja yksityisistä osista koostuvan uuden Triplan ja siihen liittyvän Pasilan asema-alueen kehittämisestä, suunnittelemisesta, rakentamisesta ja toteuttamisesta. Lisäksi toteutussopimuksessa sovitaan YIT:n kaupungille toteuttamista julkisista osista.

Kiinteistökaupan esisopimuksen mukaan YIT ostaa Senaatti-kiinteistöiltä ja Helsingin kaupungilta Keski-Pasilan keskukseen kuuluvien keskustakorttelin sekä tornialueen ja Pasilan silta-alueen pysyvät käyttö- ja hallintaoikeudet, joiden kokonaiskauppahinta on 125 miljoonaa euroa. Kauppahinta maksetaan vaiheittain vuoden 2020 loppuun mennessä. Lisäksi YIT ostaa Senaatti-kiinteistöiltä Pasilan aseman 12 miljoonalla eurolla. Koko hankkeen rakennusoikeus on noin 183 000 kerrosneliömetriä.

Helsingin kaupungin ja YIT:n välinen julkisten osien KVR-urakkasopimus koskee YIT:n kaupungille toteuttamia julkisia osia, ja sisältää muun muassa metroaseman raakatilan, Veturitien ja kunnallistekniikan kanaalin Keski-Pasilan alueella sekä Pasilan uuden sillan. KVR-urakkasopimukseen sisältyvien urakoiden kokonaisarvo on noin 52 miljoonaa euroa.

Triplan rakentaminen alkaa kesällä 2015 ja se toteutetaan vaiheittain noin 10 vuoden aikana. Hankkeen arvo on kokonaisuudessaan noin miljardi euroa.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.