Ke 6.8.2014

 

Katu- ja aluerakentamistyöt ovat alkaneet Keski-Pasilan keskuksen Triplan rakennusalueella ja sen läheisyydessä. Tunnelin louhintatöiden alkamisen vuoksi Veturitie siirretään 300 metriä pitkälle kiertoreitille.

Tulevaisuudessa rakennettavaa Töölö-Pasila-metrolinjaa varten tehtävän työtunnelin louhintatyöt ovat alkaneet. Työt aloitettiin heinäkuussa Veturitien kohdalla nykyisen Pasilansillan eteläpuolella. Tunnelia louhitaan räjäyttämällä muutaman metrin pituinen matka kerrallaan.

Tunnelin louhintatöiden alkamisen vuoksi Veturitie ohjataan 7.8.2014 klo 5.00 alkaen 300 metriä pitkälle kiertotielle. Kiertotie sijaitsee Pasilansillan alla vanhalla ratapihalla, nykyisen Veturitien itäpuolella. Liikenne kulkee kiertotiellä kesään 2015 saakka.

Kiertoreitillä on alennettu nopeusrajoitus 30 km/h. Kiertotie kulkee työmaa-alueen välittömässä läheisyydessä, joten autoilijoiden on tärkeää noudattaa erityistä varovaisuutta ja nopeusrajoitusta.

Lisätietoja:Katutyöt: projektinjohtaja Markku Riekko, rakennusvirasto, puh. 09 310 39900, etunimi.sukunimi@hel.fi (lomalla 10.8. saakka)Katutyöt ja louhinnat: projektinjohtaja Jouni Maidell , rakennusvirasto, puh. 09 310 38650, etunimi.sukunimi@hel.fiPasilan keskus ja siltatyöt: projektipäällikkö Jere Keskinen, YIT, puh. 040 710 0531, etunimi.sukunimi@yit.fiPasilan keskus ja siltatyöt: tuotantoinsinööri Arto Mäkinen, YIT, puh. 0400 356 610, etunimi.sukunimi@yit.fi

www.uusipasila.fi, www.hkr.hel.fi, facebook.com/pasilauudistuu

Pasilasta rakentuu tulevina vuosina Helsingin toinen keskus ja entistä tärkeämpi liikenteen solmukohta. Vuoteen 2040 mennessä Pasilassa on arviolta 20 000 asukasta ja 50 000 työpaikkaa. Helsingin kaupunki panostaa merkittävästi Pasilan kehittämiseen kuten katuihin, liikennejärjestelyihin ja joukkoliikenteeseen.  Liikennevirasto rakentaa läntisen lisäraiteen sujuvoittamaan junaliikennettä. YIT rakentaa Pasilan keskukseksi kolmen korttelin ja maanalaisten tilojen muodostaman Triplan, johon tulee mm. kauppakeskus, toimistotiloja, pysäköintilaitos, asuntoja ja hotelli. Lisätietoja: www.uusipasila.fi, www.yit.fi/tripla, www.liikennevirasto.fi/keskipasila 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.