Pe 6.3.2015

Helsinki on Euroopan nopeimmin kasvavia kaupunkeja. Kaupungissa on käynnissä useita Euroopan suurimpiin kuuluvia kaupunkikehityshankkeita. Helsinki esittäytyy kiinteistö- ja sijoitusalan suurtapahtumassa MIPIM 2015:ssä Ranskan Cannesissa 10–13.3.2015 teemalla ”Smart City –  Smart Choice” eli älykäs kaupunki, älykäs valinta. Päähuomio kiinnitetään voimakkaasti kehittyvän Pasila–Vallila–Kalasatama-akselin tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Startup-myönteisyyttä ja inhimillistä pääomaa

Helsinki tavoittelee tapahtumassa ulkomaisia sijoittajia ja kiinteistökehittäjiä vahvuutenaan kaupungin voimakkaat kasvunäkymät ja edelläkävijyys energiatehokkuudessa. Helsinki on myös vahva startup-yritystoiminnan keskiö.  

Helsinki sijoittui Lontoon jälkeen toiselle sijalle Financial Timesin fDI Intelligence -yksikön parhaiden eurooppalaisten kaupunkiseutujen ranking-listalla 2014/15, joka mittaa alueiden ja kaupunkien houkuttelevuutta suorille ulkomaisille investoinneille. Luokittelussa käytettiin viittä kategoriaa: taloudellinen potentiaali, inhimillinen pääoma ja elämäntapa, kustannustehokkuus, infrastruktuuri sekä myötämielisyys liiketoiminnalle. Lisäksi fDI pyysi osallistuvilta alueilta tietoa näiden ulkomaisia investointeja edistävistä strategioista.

Helsinki tarjoaa myös avoimen ja joustavan toimintaympäristön, jonka väestö on hyvin koulutettua. Helsinki on sijoittunut toiselle sijalle inhimillistä pääomaa mittaavassa World Economic Forum 2013 -listauksessa.

Kasvun akseli Pasila–Vallila–Kalasatama

Voimakkaassa muutoksessa on Pasila–Vallila–Kalasatama-akseli, jonne Helsingin ydinkeskusta laajenee. Pasilan uudistuminen ja kehittyminen Helsingin toiseksi keskustaksi alkaa Tripla-kaupunkikeskuksen rakentamisesta Pasilan aseman ympärille ja jatkuu syksyllä 2015 käynnistyvällä Keski-Pasilan tornialueen kansainvälisellä arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailulla. Akselin toisessa päässä on alkamassa Kalasataman keskuksen Redin rakentaminen. Väliin jäävää Vallilan aluetta vahvistetaan yritysalueena. Alueella on jo ja sinne on asettumassa suuria finanssialan ja terveysteknologian yrityksiä sekä useita startup- yrityksiä.

Helsinki–Finland-yhteisosasto

MIPIM-tapahtuman Helsinki–Finland-osastolla Helsingin johdolla esittäytyvät myös Espoon, Tampereen, Turun, Kotkan ja Jyväskylän kaupungit. Yrityksiä on mukana neljä: SRV, YIT, Skanska ja HGR Property Partners. Kaupunkien ja yritysten lisäksi osastolla ovat mukana myös Team Finland -verkosto sekä palvelu- ja asiantuntijaorganisaatio Invest in Finland.

MIPIM-tapahtuma (Le Marché International des Professionnels de I’IMmobilier) kokoaa tänä vuonna noin 20 000 kävijää sekä näytteilleasettajaksi yrityksiä, alueita ja kaupunkeja 93 eri maasta yhteensä noin 2 300. Sijoittajayrityksiä osallistuu messuille noin 1 700. Lehdistöä on paikalla noin 160 mediatalosta. Helsinki on osallistunut MIPIM-tapahtumaan 1990-luvun puolivälistä alkaen.

Ohjelma Helsinki–Finland-osastolla

Luo Bunkkerille uusi elämä

Video: Bunkkeri in Helsinki's West Harbour

Lapinlahden sairaala: Harvinainen kohde Helsingin paraatipaikalla