Ke 1.4.2015

Pasilankadun ratatöiden vuoksi raitiolinjat 7A ja 7B ajavat poikkeusreittejä 1.6.–30.8. Ajamatta jäävää reittiosuutta korvaa bussi 7X. Esterinportin ratikkapysäkit Länsi-Pasilassa ovat poissa käytöstä 14.4. alkaen. 

Pasilansillalla ja Länsi-Pasilassa ei ole raitioliikennettä. Raitiolinja 7A ajaa poikkeusreittiä Pasilan asema – Sörnäinen – Hakaniemi – Senaatintori – Lasipalatsi – Meilahti (Kuusitien kääntöpaikka) ja linja 7B ajaa reittiä Meilahti – Lasipalatsi – Senaatintori – Hakaniemi – Sörnäinen – Pasilan asema.

Raitiovaunuja korvaa bussi 7X, joka ajaa Länsi-Pasilan lenkin vain yhteen suuntaan, Pasilankatu – Kyllikinportti – Pasilanraitio – Pasilankatu – Pasilansilta ja edelleen reitille Ratapihantie – Savonkatu – Nordenskiöldinkatu – Mannerheimintie. Bussin 7X:n päätepysäkki Länsi-Pasilassa on Maistraatintorin pysäkki 0606 ja keskustassa Postikadun pysäkki 2038.

Raitiovaunut ovat poikkeusreiteillä Pasilankadun rakennustöiden vuoksi. Raitiovaunurataa siirretään Pasilan sillalla, Pasilankadulla, Palkkatilanportilla ja Kyllikinportilla yhteensä yli 2000 raidemetriä.

Rakennustöiden valmistuttua raitiovaunut liikennöivät Pasilankadulla omalla korotetulla kaistallaan. Oma kaista mahdollistaa raitiovaunujen esteettömän ja häiriöttömän liikennöinnin. Pasilankadun työt valmistuvat 31.8.2015.

Nykyisen Pasilan sillan viereen rakennetaan uusi silta, johon sijoitetaan toinen raitiotiekaistoista. Uusi kaista valmistuu 30.8.2015. Lopullisesti Pasilan sillan työt valmistuvat vuosien 2016–2017 aikana.

Raitiolinjojen 7A ja 7B ja bussin 7X reitit kartalla

Raitiovaunua korvaavalla bussilinjalla 7X kelpaavat samat liput kuin ratikoissakin eli myös tekstiviestilippu sekä automaatista ostettu tai matkakortin arvolla maksettu ratikkalippu. Bussissa kelpaavat myös kaikki muut HSL:n liput, jotka ovat voimassa matkustusalueella (Helsingin sisäinen lippu, seutulippu, kolmen vyöhykkeen lähiseutulippu sekä Helsingin sisäiset ja seudulliset yhden vuorokauden liput).

Esterinportin ratikkapysäkit pois käytöstä 14.4. alkaen

Katutöiden vuoksi Pasilansillan länsipuolella oleva ratikkapysäkkipari Esterinportti on poissa käytöstä 14.4. alkaen. Lähimmät linjojen 7A ja 7B pysäkit Länsi-Pasilassa sijaitsevat Pasilanraitiolla.

Pasilankadun rakennustöiden vuoksi myös bussilinjat 58, 58B, 504, 505 ja 506 käyttävät poikkeusreittejä: Pasilansillan ja Pasilankadun sijasta ne ajavat Nordenskiöldinkatua.