Ma 11.5.2015

Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö näkyy jälleen Pasilassa. Koko kaupunginosan katukuvassa liikkuva korttelidraama Pasila in memoriam saa ensi-iltansa 25. toukokuuta. Produktio on osa Pasilassa viikolla 22 vietettävää naapuruusviikkoa. Esiintyvä ryhmä on koottu eri-ikäisistä harrastajista.

Pasila in memoriamon esitys Pasilasta, sen menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevasta. Pasilaa on rakennettu aina. Ensin Puu-Pasila muuttui betoniviidakoksi, ja nyt rakenteilla on tulevaisuuden Tripla, Helsingin uusi keskus.

Mitä haluamme muistaa suuren muutoksen alla? Mitä käy identiteetille? Esitys vie katsojan lännestä itään, autenttisille tapahtumapaikoille katsomaan kaupunkia muistojen läpi. Jätämme hyvästit menneelle ja suuntaamme kohti suurta tulevaa.

Esitys alkaa Länsi-Pasilan puolelta ja päättyy Itä-Pasilaan. Yleisö kulkee esiintyjäjoukon mukana ulkotiloissa.

Pasila in memoriam on osa Pääroolissa Pasila -projektia, joka on Helsingin Kaupunginteatterin kolmatta kauttaan toimiva yleisötyöprojekti. Tavoitteena on edesauttaa aktiivisemman ja yhtenäisemmän Pasilan syntyä. Kyseessä on yksi Kulttuurikeskuksen yhteisöllisistä kehityshankkeista. Yhteistyössä toimii lisäksi Helsingin kaupungin liikennelaitoksen Taidelinja.

Esitykset:

ma 25.5. klo 18.00 (ensi-ilta)

ke 27.5. klo 18.00

to 28.5. klo 18.00

Lähtöpaikka:

Helmi-talo, Pasilan puistotie 7, 00240 Helsinki.Esitykseen mahtuu kerralla vain 30 katsojaa, joten varaa lippusi heti!

Lippuvaraukset:

paaroolissapasila(at)hkt.fi tai p. 040 6529932 (ark 10-16).Lipun hinta 3€ (maksu käteisellä, mieluiten tasarahalla).Säävaraus (pieni sade ei haittaa).Esityksen kesto noin 1h 30min.

Ohjaus ja dramaturgia: Riikka HervaApulaisohjaus ja projektin koordinointi: Jenny JumppanenKäsikirjoitus: TyöryhmäMusiikki: Kasper MårtensonKoreografia: Hilppa LampiTuotanto: Suvi AhoniemiGraafinen suunnittelu ja esityskuvat: Ikko Alaska

Esiintyjät: Ikko Alaska, Elisa Helenius, Ruut Holi-Singh, Heidi Jokinen, Heidi Jäntti, Pinja Kaisla, Patrisia Kaisla, Jenni Korento, Van Nguyen, Melissa Roth, Tiia Seeve, Tea Selin, Päivi Toivonen. Muusikot: Kasper Mårtenson, Hilda Tapanainen, Taru Rutanen

"Minä olen Pasila. Ja otan siitä kunnian. Perustarpeet tyydytän ilman mitään hienostelua ja glamouria, sillä kova ja selkeä on tyylini. Ehkä hienohelmat ottavat sen loukkauksena, mutta muuksi en taivu. Olen selkeä ja mutkaton. Ehkä se joidenkin mielestä on synkkyyttä. Minusta se on turvaa ja vakautta."

www.paaroolissapasila.fiwww.facebook.com/paaroolissapasila