Ke 24.6.2015

Helsingin seudun lähijunaliikenne muuttuu merkittävästi 1. heinäkuuta, kun liikennöinti Kehäradalla alkaa. Lähijunien aikataulut muuttuvat kaikilla linjoilla H-, R-, Z- ja Y-junia lukuun ottamatta, ja M-junatunnus poistuu käytöstä kokonaan. Uusia asemia otetaan käyttöön Vantaankosken ja Hiekkaharjun välisellä uudella rataosuudella.

Keskiviikosta 1. heinäkuuta alkaen Kehäradalla liikennöivät I- ja P-junat. I-juna kulkee Helsingistä Tikkurilan kautta lentoasemalle ja siitä edelleen Myyrmäen kautta takaisin Helsinkiin, ja P-juna saman reitin vastakkaiseen suuntaan. Junat pysähtyvät kaikilla matkan varrella sijaitsevilla asemilla ja kulkevat arkisin ja lauantaisin päiväsaikaan kymmenen minuutin välein ja muina aikoina hieman harvemmin.

Kehäradan varressa avautuu neljä uutta asemaa: Vehkala, Kivistö, Aviapolis ja Leinelä. Lentoaseman rautatieasema avataan viimeistään 10. heinäkuuta, kun aseman Tietotien puoleinen sisäänkäynti on saatu valmiiksi. Sitä ennen junamatkustajat pääsevät lentoasemalle ilmaisella, jatkuvasti liikennöivällä liityntäbussilla Aviapoliksen asemalta.

10. heinäkuuta alkaen junat pysähtyvät myös Lentoaseman rautatieasemalla, mutta aseman terminaalin puolella sijaitseva sisäänkäynti otetaan käyttöön vasta myöhemmin syksyllä.

Ensimmäinen Kehärataa kulkeva juna lähtee Helsingin päärautatieasemalta keskiviikkona 1.7. kello 3.59. Se on I-juna Tikkurilan kautta Aviapolikseen ja siitä edelleen Myyrmäen kautta takaisin Helsinkiin. 

Lisää aiheesta:

HSL:n uutinen

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.