Ma 15.6.2015

Otavamedian toimitaloon Pasilassa asennetaan aurinkopaneelit.

Helen toimittaa Otavamedian Pasilassa sijaitsevaan toimitaloon aurinkosähköjärjestelmän, joka koostuu 101 aurinkopaneelista. Koko järjestelmän teho on 27 775 kWp ja sillä voidaan kattaa kiinteistön vuotuisesta sähkönkulutuksesta 4 %. Järjestelmän asennus on parhaillaan käynnissä ja paneelit saadaan tuotantoon vielä kesäkuun aikana.

- Tässä kohteessa koko aurinkosähköjärjestelmän tuottama uusiutuva energia menee kokonaisuudessaan kiinteistön omaan käyttöön. Näin kiinteistön käyttäjä saa aurinkopaneeleista itselleen optimaalisen tuoton ja merkittävän edun sähkölaskun pienentyessä, sanoo Hanna Veräjänkorva Helen Oy:ltä.

Otavamedian Esterinportin kiinteistössä toimii mm. asiakaspalvelu, Tekniikan Maailma -lehden auto- ja AV-laboratoriot sekä Otava-konsernin tietohallinto. Rakennuksen katutasossa toimii Handelsbanken. Kiinteistön lämmitys tapahtuu kaukolämmöllä.

-  Yritysvastuu on Otava-konsernille tärkeä tekijä. Haluamme tukea kotimaisia uusiutuvia energialähteitä, mikä näkyy siirtymisenä sertifioituun vihreään sähköön sekä sijoituksena omaan aurinkovoimalaan. Aurinkoenergia on kaupungissa käytännöllisin uusiutuva energialähde, koska se on meluton ja aurinkopaneeleiden avulla saadaan muuhun käyttöön sopimattomat kattopinnat hyötykäyttöön, sanoo Wilhelm Ehrnrooth Otava Oy:stä.

-  Tutkimme yhdessä Helenin asiantuntijoiden kanssa toimitilojemme kattopintoja, ja selvitysten perusteella Esterinportti valittiin ensimmäiseksi kohteeksi, josta kerätään kokemuksia aurinkosähköjärjestelmän toimivuudesta. Kokemusten perusteella suunnitellaan aurinkosähköjärjestelmiä mahdollisesti myös konsernin muihin kiinteistöihin.

Aurinkosähköä nimikkopaneelista tai omasta järjestelmästä

Helenillä on aurinkosähkön tuottamiseen kaksi vaihtoehtoa: nimikkopaneelin vuokraaminen tai kokonaan oma aurinkosähköjärjestelmä, joka mitoitetaan asiakkaan toiveiden ja kiinteistön mukaan. Aurinkosähköjärjestelmän koko voi vaihdella pienistä omakotitaloasennuksista satojen tai tuhansien paneelien kokonaisuuksiin.

Helenin kaksi omaa suurta aurinkovoimalaa toimii nimikkopaneeli-periaatteella: kuka tahansa voi ryhtyä aurinkosähkön tuottajaksi vuokraamalla itselleen oman nimikkopaneelin kuukausimaksua vastaan. Jo tuotannossa olevassa Suvilahden voimalassa aurinkopaneeleita on 1194, ja rakenteilla olevaan Kivikon voimalaan tulee 3000 aurinkopaneelia.

Helen hyödyntää myös auringon lämpöä keräämällä sitä kaukolämpöverkkoon kaukojäähdytysjärjestelmän avulla.

Faktat:

  • Kiinteistö: Otava Oy:n toimitila osoitteessa Esterinportti 1, Pasila
  • Aurinkosähköjärjestelmän koko 27 775 kWp, yhteensä 101 paneelia
  • Katon pinta-ala yli 200 neliömetriä
  • Asennusaikataulu kesäkuu 2015     
  • Arvioitu vuosituotto 4 % kiinteistön koko sähkönkulutuksesta

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.