To 18.6.2015

Keski-Pasilan Ratapihakorttelit tarjoavat pian monimuotoista urbaania asumista 3 000 kaupunkilaiselle ja toimitiloja 1 000 työntekijälle. Ratapihakorttelit nousevat erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen äärelle. Korttelit sijaitsevat Pasilan uuden keskuksen, Triplan, pohjoispuolella. Asuinkerrostalojen ja toimitilojen lisäksi alueelle suunnitellaan myös päiväkotia ja koulua.

Senaatti-kiinteistöt hakee nyt kilpailutuksen kautta kumppaneita suunnittelemaan ja toteuttamaan asuinkerrostalokortteleiden ensimmäisiä vaiheita. Ratapihakortteleiden maa-alueiden pääomistajana on Suomen valtio ja maita hallinnoi Senaatti-kiinteistöt.

Kumppaneita haetaan toteuttamaan kahta asuinkerrostalokorttelikokonaisuutta. Kortteleihin tulee monipuolisesti eri asumismuotoja. Kumppanihaku kohdistuu säätelemättömään vuokra- ja omistusasuntoihin, osaomistus- ja asumisoikeusasuntoihin sekä nuoriso- ja opiskelija-asuntoihin. Valtion korkotuetun vuokra-asuntokannan toteuttaa A-Kruunu Oy.

Rakentaminen alkaa arviolta vuonna 2018 ja jatkuu aina 2020-luvulle. 

Tarkempi hakuaika ja ohjeet löytyvät Senaatti-kiinteistöjen sivuilta

 

Keski-Pasilasta suunnitellaan elinvoimaista keskusta, joka yhdistää Itä- ja Länsi-Pasilan. Asuntojen ja työpaikkojen lisäksi Keski-Pasilaan tulee runsaasti monipuolisia palveluja. Pasilan keskusta-alue muodostuu kolmesta asemakaava-alueesta: keskustakortteli, tornialue ja ratapiha-alue. Keskus on kolmen korttelin kokonaisuus, johon toteutetaan toimistoja, kauppa- ja kongressikeskus, asuntoja, hotelli, monitoimiareena ja joukkoliikenneterminaali. Pasilan uudistaminen alkaa keskustakorttelin eli Tripla-keskuksen rakentamisesta Pasilan aseman ympärille 2015. www.uusipasila.fi

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.