Ke 5.8.2015

Eläintarhan ja Itä-Pasilan normaalit jalankulkureitit ovat muuttuneet, kun Teollisuuskadun jatketta rakennetaan ratapihalle päin. Koululaisten kävelyturvallisuuden varmistamiseksi mm. lähiympäristön liikenteen nopeusrajoitukset ovat 40 kilometriä tunnissa. Myös koululaisista varoittavia liikennemerkkejä asennetaan suojateiden läheisyyteen.

Itä-Pasilan ja Konepaja-alueen välinen Sähköttäjänsilta purettiin kesäkuussa 2015. Sen korvaava uusi silta valmistuu viimeistään vuoden 2016 loppuun mennessä.

Teollisuuskadulta Ratapihantielle noustessa ajoneuvoliikenne tiivistyy kaksikaistaiseksi. Vastakkaiseen ajosuuntaan säilyy yksi ajokaista, joka siirtyy pohjoisemmaksi. Risteykseen lisätään koululaisista varoittavat liikennemerkit. Tämän risteyksen liikennejärjestely kestää vuoden 2015 loppuun asti.

Jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat Eläintarhan ala-asteelle Itä-Pasilan puolelta kevyen liikenteen väylällä Ratapihantien yli suojatietä pitkin ja tästä edelleen Savonkadulle etelään koululle asti. Aleksis Kiven katua tultaessa Savonkatu ylitetään suojatietä pitkin. Kevyen liikenteen väylän sijainti ei merkittävästi muutu urakan edetessä.

Teollisuuskatu tulee muutostöiden jälkeen yhdistämään Vallilan alueen Keski-Pasilaan uuden tunnelin välityksellä. Urakkaan kuuluu lisäksi kaksi uutta siltaa.

Pahoittelemme järjestelyistä aiheutuvia häiriöitä ja toivomme liikenteessä kulkijoilta kärsivällisyyttä. Pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta liikuttaessa työmaa-alueen läheisyydessä.

Karttapiirros koululaisreiteistä Eläintarhan koululle >>

Lisätietoja:Projektinjohtaja Sauli Kivivuori, HKR-Rakennuttaja, puh. 09 310 38491, sauli.kivivuori@hel.fiLemminkäinen Infra Oy, päivystyspuhelin 046 922 1735

Pasilankatu korvaa väliaikaisesti Veturitien

Länsi-Pasilassa Veturitie poistui käytöstä heinäkuussa ja liikenne kulkee väliaikaisesti 1+1 -kaistaisella Pasilankadulla, joka valmistuessaan levenee 2+2 -kaistaiseksi. Liikennejärjestelyjen ansiosta voidaan Keski-Pasilan ja sen keskuksen Triplan rakentaminen aloittaa. Veturitie on katkaistu etelässä Pasilankadun liittymän kohdalla ja pohjoisessa Radiokadun liittymän kohdalla. Veturitieltä säilyy edelleen ajoyhteys Pasilan autojuna-asemalle.

Uusi Veturitie rakennetaan junaradan varteen ja se otetaan käyttöön vuonna 2019.

Lisätietoja:YIT Rakennus Oy, vastaava työnjohtaja Antti Karjalainen, p. 050 440 2511, antti.m.karjalainen@yit.fi 

Pasilasta on tulossa lähivuosina Helsingin toinen keskus ja entistä tärkeämpi liikenteen solmukohta. Vuoteen 2040 mennessä Pasilassa on arviolta 20 000 asukasta ja 50 000 työpaikkaa. Helsingin kaupunki kehittää merkittävästi Pasilan liikennejärjestelyjä ja joukkoliikennettä. Liikennevirasto rakentaa läntisen lisäraiteen sujuvoittamaan junaliikennettä. YIT rakentaa Pasilan keskukseksi kolmen korttelin ja maanalaisten tilojen muodostaman Triplan, johon tulee mm. kauppakeskus, toimistotiloja, pysäköintilaitos, asuntoja ja hotelli. Lisätietoja: www.uusipasila.fi, www.yit.fi/tripla, www.liikennevirasto.fi/keskipasila

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.