Ke 19.8.2015

Liikenne takkuaa Pasilankadulla ja sen liittymissä vielä muutaman viikon, sillä kiskotyöt, kiviasennukset ja asfaltoinnit viivyttävät ajokaistojen avaamista. Pasilankadun ajokaistat ja kevyen liikenteen väylät valmistuvat lokakuun lopussa. Autot pääsevät uudelle Pasilansillalle 24. elokuuta ja raitiolinjat 7A ja 7B palaavat normaalille reitilleen 14. syyskuuta.

Pasilan katu- ja siltatöitä tehdään nyt kuumeisesti, jotta alkava syysliikenne saataisiin sujumaan mahdollisimman hyvin. Eniten ruuhkia on aiheuttanut Veturitien katkaisu ja sen liikennevirran ohjaus Pasilankadulle, joka on samanaikaisesti perinpohjaisen parannustyön kohteena. Autoilijoita kiusaa etenkin aamuruuhkassa vaikea pääsy Länsi-Pasilasta Pasilankadun liikenteeseen.

Raitiovaunut palaavat Pasilansillalle 14. syyskuuta

Kiveys- ja asfaltointityöt Pasilan uudella sillalla valmistuvat pääosin viikolla 34 ja Itä-Pasilaan suuntautuva autoliikenne siirtyy uudelle sillalle 23.–24.8. yön aikana. Raitiotietyöt etenevät ja valmistuvat siten, että ratikat 7A ja 7B pääsevät takaisin normaalille reitilleen 14. syyskuuta. Siihen asti ratikat ajavat samoja poikkeusreittejä ja noudattavat samoja aikatauluja kuin kesän aikana. Ratikkaa korvaavan bussin 7X aikataulu muuttuu 31.8.

Radiokadun ja Televisiokadun liittymäalueet

Radiokadun ja Televisiokadun liittymäalueiden uudet katujärjestelyt ovat pientä viimeistelyä vaille ja ne valmistuvat 23. elokuuta mennessä. Liikennevalot Televisiokadun kohdalla on otettu käyttöön 17. elokuuta, mikä osaltaan helpottaa erityisesti kevyen liikenteen kulkemista.

Sekä Pasilan uudella sillalla että Radiokadun ja Televisiokadun risteyksissä viimeistellään vielä katuympäristöä mm. kiveys- ja viheralueilla muutaman seuraavan viikon ajan, mutta sillä ei ole enää sanottavaa vaikutusta liikenteeseen. Pasilankadun kaikki ajokaistat käyttöön lokakuun lopussa

Pasilankadun itäreunan kaksi ajokaistaa saadaan liikenteelle lokakuun alussa, jolloin pohjoiseen menevä ruuhka voi helpottua ja Esterinportista, Maistraatinportista, Kyllikinportista ja Palkkatilanportista kääntyminen Pasilankadulle helpottuu. Pasilankadun kaikki ajokaistat sekä kevyen liikenteen väylät saadaan liikenteen käyttöön lokakuun lopussa.

Kyllikinportin ja Palkkatilanportin osalta pysäköintialueet vapautuvat lokakuun loppuun mennessä. Korvaavia paikkoja ei alueella ole.

Parhaillaan Pasilankadulla ja lähiympäristössä tehdään kiskotöitä, asfaltointia, kiviasennuksia, liikennevalo- ja kaukolämpötöitä. Kaukolämpötyöt valmistuvat syyskuun puolivälin jälkeen. Sen jälkeen urakassa tehdään pääasiassa pinta- ja viimeistelytöitä lokakuun loppuun saakka.

Liikennevalojen kytkemistöitä aletaan tekemään syyskuun lopussa ja ne valmistuvat lokakuun loppuun mennessä.

Urakka-ajan pidentymiseen ovat osaltaan vaikuttaneet urakan eri osapuolten ja samalla alueella toimivien muiden urakoitsijoiden aikataulujen ja töiden yhteensovittaminen sekä urakassa työn aikana esille tulleet, osin yllätykselliset, lisä- ja muutostyöt. Myös Kyllikinportin ja Palkkatilanportin työnaikaiset liikennepaineet ovat viivyttäneet töitä.

Veturitie poistui käytöstä juhannuksen jälkeen ja liikenne on siirretty Pasilankadulle siihen saakka, kunnes uusi Veturitie valmistuu syksyllä 2019. Tällä toimenpiteellä valmistellaan Keski-Pasilan keskuksen, Triplan rakentamista. Triplan maanalaisen pysäköintilaitoksen maanrakennustyöt ovat käynnissä.

Lisätietoja:Projektinjohtaja Markku Riekko, rakennusvirasto, puh. 09 310 39900 (lomalla 25.8. asti) etunimi.sukunimi@hel.fi)Pasilankadun pohjoispää: työpäällikkö Juho Kallio YIT Rakennus Oypuh. 040 713 0797, juho.kallio@yit.fiProjektinjohtaja Niina Puumalainen, kaupunginkanslia, puh. 09 310 25475Lemminkäinen Infra Oy, työmaan päivystyspuhelin 046 922 1735

Joukkoliikenteen poikkeusjärjestelyt: www.hsl.fi

Pasilasta on tulossa lähivuosina Helsingin toinen keskus ja entistä tärkeämpi liikenteen solmukohta. Vuoteen 2040 mennessä Pasilassa on arviolta 20 000 asukasta ja 50 000 työpaikkaa. Helsingin kaupunki panostaa merkittävästi Pasilan kehittämiseen, kuten katuihin, liikennejärjestelyihin ja joukkoliikenteeseen.  Liikennevirasto rakentaa läntisen lisäraiteen sujuvoittamaan junaliikennettä. YIT rakentaa Pasilan keskukseksi kolmen korttelin ja maanalaisten tilojen muodostaman Triplan, johon tulee mm. kauppakeskus, toimistotiloja, pysäköintilaitos, asuntoja ja hotelli. Lisätietoja: www.uusipasila.fi, www.yit.fi/tripla, www.liikennevirasto.fi/keskipasila, www.facebook.com/pasilauudistuu.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.