Ti 25.8.2015

Pasilan raitiotietyöt valmistuvat pari viikkoa myöhässä niin, että ratikat 7A ja 7B pääsevät takaisin normaalille reitilleen 14. syyskuuta. Siihen asti ratikat ajavat poikkeusreittejä ja noudattavat samoja aikatauluja kuin kesällä.

Pasilansillalla ja Länsi-Pasilassa ei ole raitioliikennettä. Raitiolinja 7A ajaa Pasilan asemalta Sörnäisten, Hakaniemen ja Senaatintorin kautta Meilahteen Kuusitien kääntöpaikalle. Linja 7B ajaa saman reitin toiseen suuntaan.

Ratikkaa korvaava bussi 7X jatkaa liikennöintiä 14.9. asti. Bussin aikataulu muuttuu 31.8.

 Bussi 7X ajaa Länsi-Pasilan lenkin vain yhteen suuntaan, Pasilankatu – Kyllikinportti – Pasilanraitio – Pasilankatu – Pasilansilta ja edelleen reitille Ratapihantie – Savonkatu – Nordenskiöldinkatu – Mannerheimintie. Bussin 7X päätepysäkki Länsi-Pasilassa on Maistraatintorin pysäkki 0606 ja keskustassa Postikadun pysäkki 2038.

Linjojen 7A, 7B ja 7X reitit kartalla

Raitiovaunut ovat poikkeusreiteillä Pasilan katu- ja ratatöiden vuoksi. Raitiovaunurataa siirretään Pasilan sillalla, Pasilankadulla, Palkkatilanportilla ja Kyllikinportilla yhteensä yli 2 000 raidemetriä. Rakennustöiden valmistuttua raitiovaunut liikennöivät Pasilankadulla omalla korotetulla kaistallaan.

Työt jatkuvat syksyllä vielä muun muassa Pasilankadulla, jonka kaikki ajokaistat ja kevyen liikenteen väylät saadaan käyttöön lokakuun lopussa.

 Linjojen 7B ja 9 pysäkit Pasilassa vaihtuvat 14.9.

Raitiolinjat 7B ja 9 vaihtavat  keskenään päätepysäkkejä Pasilan Ratapihantiellä 14.9.2015 alkaen. Muutoksen tarkoituksena on parantaa linjan 9 täsmällisyyttä ruuhka-aikoina, kun sen ei enää tarvitse ohittaa linjan 7B vaunua sivuraiteen kautta lähtiessään kohti Kalliota.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.