Pe 11.9.2015

Pasilan raitiotietyöt valmistuvat ja ratikat 7A ja 7B pääsevät takaisin normaalille reitilleen maanantaina 14. syyskuuta. Samalla niiden aikataulut muuttuvat. Raitiovaunuja korvaavan bussin 7X liikenne loppuu. Raitiolinjojen 7B ja 9 päätepysäkit Pasilan Ratapihantiellä vaihtavat keskenään paikkaa 14. syyskuuta.

Raitiolinjojen 7A ja 7B reitillä aikaisemmin ollut Esterinportti-pysäkkipari Pasilankadulla on kadun rakennustöiden vuoksi poissa käytöstä toistaiseksi.

Linjojen 7B ja 9 pysäkit Pasilassa vaihtuvat

Raitiolinjat 7B ja 9 vaihtavat keskenään päätepysäkkejä Pasilan Ratapihantiellä 14. syyskuuta alkaen. Linjan 9 vaunut lähtevät jatkossa etummaiselta pysäkiltä ja linjan 7B vaunut takimmaiselta pysäkiltä. Muutoksen tarkoituksena on parantaa linjan 9 täsmällisyyttä ruuhka-aikoina, kun sen ei enää tarvitse ohittaa linjan 7B vaunua sivuraiteen kautta lähtiessään kohti Kalliota.

Kaikki ajokaistat käyttöön Pasilankadulla lokakuussa

Ratikoiden poikkeusreitit jatkuvat maanantaihin 14. syyskuuta asti. Raitiovaunut ovat poikkeusreiteillä Pasilan katu- ja ratatöiden vuoksi. Raitiovaunurataa siirretään Pasilan sillalla, Pasilankadulla, Palkkatilanportilla ja Kyllikinportilla yhteensä yli 2 000 raidemetriä. Rakennustöiden valmistuttua raitiovaunut liikennöivät Pasilankadulla omalla korotetulla kaistallaan.

Työt jatkuvat syksyllä vielä muun muassa Pasilankadulla, jonka kaikki ajokaistat ja kevyen liikenteen väylät saadaan käyttöön lokakuun lopussa.

Pasilasta on tulossa lähivuosina Helsingin toinen keskus ja entistä tärkeämpi liikenteen solmukohta. Vuoteen 2040 mennessä Pasilassa on arviolta 20 000 asukasta ja 50 000 työpaikkaa.Lisää aiheestaRaitiolinjojen 7A ja 7B aikataulut 14.9.2015 alkaenLinjojen 7A, 7B ja 7X reitit kartallaPasilankadun Maistraatinportin pysäkki poistuu käytöstä maanantainaHSLPasila kehittyy liikenteen risteyskohtana / Uutta Helsinkiä/Pasila

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.