Ti 22.12.2015

Fiksu Rakentaminen -tapahtumassa 10.2.2016 klo 8.30–13.30 (HUB13, Kaisaniemenkatu 13A) paneudutaan ratkaisuihin, joilla uusista kiinteistöistä voidaan tehdä vielä fiksumpia. Tarjolla on monenlaisia ratkaisuja, jotka säästävät energiaa ja ympäristöä, pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä tai luovat uusia asumisen käytäntöjä ja samalla tuovat uutta arvoa ostajille.

Aamupäivän avaa Royal Seaport – kiinnostava benchmark Ruotsista. Älykästä ja ekologista kaupunginosaa esittelee Örjan Lönngren Tukholman ympäristö-keskuksesta. Professori Jarek Kurnitsk puheenvuorossaan arvioi uusien alueiden energiatehokkuudesta.

Visioita ja ratkaisuja energiatehokkuudessa sekä esityksiä digitalisaation ja uudenlaisten rahoitusmallien tuomista mahdollisuuksista esittävät professori Raimo Lovio ja Helenin Perttu Lahtinen ja Markus Logren. Professori Eva Heiskanen puhuu kuluttajien roolista uusien ratkaisujen synnyssä. 

Iltapäivällä ohjelmassa on Learning Café -työpajoja, joiden teemoina on muun muassa rakennusten kysyntäjousto, kaupunki vihreys ja talotekniset ratkaisut. Tilaisuuksien alustajina on tutkijoita, yhteisöjä ja alan ratkaisuja tarjoavia yrityksiä, esimerkiksi ABB, YIT, NCC ja Green Building Council.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma: http://mailer.gruppo.fi/t/r-l-vqhuo-dddiikjhw-i/

Ilmoittaudu mukaan: http://bit.ly/1Im2x15

Tapahtuma kytkeytyy Kalasataman kehitykseen. Kalasatamasta kehitetään älykkään kaupungin mallialuetta. Helsingin kaupungin tontinluovutusehdot määrittelevät Kalasatamassa fiksun kaupungin perustason, kuten älykkääseen energiaratkaisuun kytkeytymisen. Rakennuttajat voivat tehdä kiinteistöistään vielä fiksumpia. Tilaisuuteen kutsutaankin rakennuttajat, jotka ovat lunastaneet tontteja Kalasatamasta (Sompasaari, Verkkosaari), kaupungin edustajia kaavoitus- ja rakennuspuolelta sekä muita kiinnostuneita rakennuttajia ja alan toimijoita ja vaikuttajia.

Tilaisuuden järjestävät Forum Virium Helsingin Fiksu Kalasatama 6Aika -hanke, Helsingin kaupungin elinkeino-osasto, Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Ilmastokumppanit.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.