To 17.12.2015

Keski-Pasilan Triplan kauppakeskuksen toteuttaminen käynnistyy yhteisyrityksenä. Päivittäistavarakaupan ankkurivuokralaisten kanssa sopimukset tiloista on tehty, samoin kuin monen muodin ja ravintolatoimijan. 

Triplan kauppakeskus Mall of Tripla on valmistuessaan liiketilojen lukumäärällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus ja kaupalliselta sijainniltaan Suomen paras. Vuokrattavaa tilaa on yli 85 000 neliötä noin 250 toimijalle ja pysäköintipaikkoja noin 2 300 autolle. Kauppakeskus avataan joulumyyntiin 2019 samanaikaisesti uuden Pasilan aseman kanssa. Triplan kaupallisesta tilasta on tällä hetkellä vuokrattu noin 20 %.                                                                                             

”Mall of Triplan vuokralaisneuvottelut on saatu hyvään vauhtiin ja kiinnostus on ollut erittäin hyvää. Päivittäistavarakaupan ankkurivuokralaisten kanssa sopimukset tiloista on tehty, samoin kuin monen muodin ja ravintolatoimijan. Vuokraus etenee asettamiemme tavoitteiden mukaisesti ja aikataulussa”, kertoo kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto YIT:ltä.

”Loistava sijainti ja kaupallinen konseptointi ovat herättäneet kiinnostuksen uudistuvaa Pasilaa kohtaan”, toteaa Triplan hankejohtaja Tapio Salo YIT:ltä. 

Mall of Triplan ruoka- ja juomapalveluiden konseptit ovat suomalaisittain ainutlaatuisia. Kauppakeskuksen pohjakerroksessa sijaitseva Food Market tarjoaa yli 10 000 neliön tiloissa monipuolisesti ruuan ja päivittäistavarakaupan palveluita ja ruokakauppojen viereen sijoittuu Triplan oma kauppahalli, Market Zoo.

Food Marketin suurimmat vuokralaiset ovat HOK Elanto sekä Kesko, joiden kanssa on tehty sopimukset eri konsepteille.  

”Haluamme palvella asiakasomistajiamme paikoissa, jossa he asuvat, työskentelevät tai luontevasti asioivat liikkuessaan päivittäin. Keskeisellä sijainnillaan Tripla vastaa kaikkia näitä tarpeita”, toteaa HOK-Elannon Prisma-ketjun johtaja Lassi Juntunen. 

Sijainti kiinnostaa sijoittajia 

YIT, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, Onvest Oy:n, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ja Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta Triplan kauppakeskuksen, Mall of Triplan, ja pysäköintilaitoksen toteuttamista varten.  

Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen yhteisarvo on noin 600 miljoonaa euroa. YIT:n omistusosuus perustettavasta yhteisyrityksestä on 35 %, Eteran 35 % ja Fennian sekä Onvestin molempien 15 %. Tavoitteena on allekirjoittaa hankkeen lopulliset sopimukset alkuvuonna 2016. 

”Pääkonttorimmekin sijaitsevat Pasilassa ja tunnistamme alueen valtavan potentiaalin kehittyvänä Helsingin toisena keskustana. Tavoitteemme on kehittää Pasilan keskustaa nyt ja tulevaisuudessa”, toteavat Fennian ja Henki-Fennian toimitusjohtajat Antti Kuljukka ja Seppo Rinta sekä kiinteistösijoitusjohtaja Timo Rantala yhdessä Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkmanin ja kiinteistöjohtaja Timo Sotavallan kanssa. 

”Onvest on kotimainen perheyritys, joka haluaa investoida pitkäjänteisesti Suomeen. Triplan erinomainen sijainti luo vahvan pohjan hankkeen onnistumiselle”, sanoo Onvestin toimitusjohtaja Timo Alamiekkaoja

Rakennuslupa Triplan ensimmäistä toteutusvaihetta eli pysäköintilaitosta varten on jo myönnetty, ja maanrakennustyöt ovat käynnissä.  

Pasilasta rakentuu tulevina vuosina Helsingin toinen keskus ja entistä tärkeämpi liikenteen kohtauspaikka, jonka asukkaiden ja työpaikkojen määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä. Rakentaminen käynnistyy YIT:n toteuttamasta Triplasta, johon kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen lisäksi rakennetaan toimistotiloja, asuntoja ja hotelli. Myös Pasilan asema ja sen yhteyteen toteutettava joukkoliikenneterminaali ovat osa hanketta. Helsingin kaupunki on kaavoittanut Triplan pohjoispuolelle Ratapihakorttelit, joihin rakennetaan asuntoja 3 000 asukkaalle. Lisäksi Helsingin kaupungin järjestämä suunnittelukilpailu Triplan eteläpuolelle rakennettavasta tornitaloalueesta on käynnistymässä. Triplan myötä Keski-Pasilasta tulee kaupunkilaiselle kulttuurille, elämyksille ja kokemuksille omistettu kaupunginosa.

Lisätietoa Triplasta YIT:n sivuilla

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.