Ke 20.1.2016

Huonokuntoisia puisto- ja katupuita poistetaan Helsingin keskustasta lukuisista paikoista, mm. Töölöstä ja Pasilasta kuluvan talven aikana. Puiden huono kunto ja vauriot on havaittu kuntoarvioinneissa ja normaalin hoitotyön yhteydessä tehtävässä puiden kunnon seurannassa.

Kaatoja ja hoitotöitä tehdään pitkin kantakaupunkia, mm. Eläintarhan, Hietaniemen, Kaisaniemen, Kaivopuiston, Pasilan, Punavuoren, Topeliuksenkadun, Tähtitorninvuoren ja Töölönlahden alueilla.

Kaisaniemen koristealtaan tuntumassa olevat seitsemän erittäin lahoa pajua ovat saaneet kaatotuomion. Samoin Hietaniemenkadun kuivuneet ja lahot koivut sekä Topeliuksenkadun osittain kuolleet kolme lehmusta.

Hoitotöiden ja poistojen kohteena on yhteensä noin 50 puuta. Lajeina pääosin jalavat, koivut, lehmukset, männyt, pajut, sekä vaahterat.

Työt tehdään osittain kiipeilytekniikalla ja nostokorin avulla.

Jäätyneen maan aikana tehdyt poistot helpottavat jälkitöitä, kun kaadot eivät riko nurmipintoja. Lisäksi raskailla koneilla voidaan liikkua muutoin pehmeilläkin alustoilla maan ollessa jäässä. Kaatotyöt päättyvät hyvissä ajoin ennen lintujen pesintäaikaa.

Lisäksi kevään aikana tehdään paljon muitakin toimenpiteitä, kuten leikkauksia ja kuntoarvioita yhteensä sadoille puille. Leikkauksia tehdään niin nuorille kuin vanhoille puille, nuorille rakenneleikkauksia ja vanhoista poistetaan pääosin kuolleita oksia. Lisäksi jalavista poistetaan tai pienennetään jalavanpakurin lahottamia latvahaaroja.

Lisätietoja:puuasiantuntija Juha Raisio, rakennusvirasto, puh. 09 310 38431työnjohtaja, puiden hoito Sami Kiema, Stara, puh. 09 310 29009Sähköposti: etunimi.sukunimi@hel.fi

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.