To 25.2.2016

Keski-Pasilan Ratapihakortteleiden kaavaehdotus tulee kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn tiistaina 1. maaliskuuta. Esityksen mukaan puretun ratapihan paikalle tulee asuntoja noin 3 200 asukkaalle ja toimitiloja noin 1 000 työntekijälle. Alueelle on suunniteltu myös koulu ja päiväkoti.

Ratapihakorttelit on erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien varrella – junat ja raitiovaunut kulkevat aivan alueen vieritse. Asuinalue on myös lähellä Keski-Pasilaan nousevan Tripla-ostoskeskuksen palveluita.

Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota katujen ja kattotasojen viihtyisyyteen. Asemakaavassa on määritelty vähimmäismäärät jokaisen korttelin katutason liiketiloille, ja vähintään puolet katoista tulee rakentaa viherkatoiksi. Katoille saa rakentaa saunoja, viherhuoneita, katoksia ja pergoloita. Tavoitteena on lisätä kattojen aktiivista käyttöä.

Veturitien varteen on suunniteltu kortteleita, joissa yhdistyvät asuminen, työnteko ja palvelut. Kaava antaa kortteleiden rakennuttajille joustavat mahdollisuudet koota eri toiminnoista toteutuskelpoisia yhdistelmiä.

Lopullisesti kaavaehdotuksesta päättää kaupunginvaltuusto.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan 1.3.2016 kokouksen esityslista

Hankkeen suunnitteluaineistot

Uutta Helsinkiä / Pasila

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.