Ke 27.4.2016

Pasilan uusi asemarakennus sai rakennuslautakunnalta ensimmäisen lupansa 26. huhtikuuta. Tripla-kokonaisuus luo täysin uutta Pasilaa.

Rakennuslautakunta myönsi luvan nykyisen Pasilan asemarakennuksen purkamiselle asemahallin lattiatasoon asti ja uuden aseman rakentamiselle. Lupaan sisältyy myös aseman sivuille myöhemmin rakennettavien toimisto-osien kaksi alinta kerrosta. Aseman alapuolella olevat laiturialueet säilyvät lähes ennallaan.

Aseman tilat palvelevat pääasiassa liikennöintiä, mutta asemalle tulee myös runsaasti matkailijoita palvelevia liiketiloja.  Junaa odottaville on osoitettu odotusaula parvelta, jossa he voivat istua rauhassa häiriintymättä asemahallin vilkkaasta läpikulusta. Asemahallin valoisuutta lisäävät sinne suunnitellut suuret kattoikkunat. Hallin julkisivun päämateriaalina on lasi. Asemalle tuo omaleimaista ilmettä sen edustan aukiolle ja sisätiloihin suunnitellut sirot sienipilarit.

Aseman edustalla olevalle aukiolle on varattu tilaa saattoliikenteelle, lyhytaikaiselle pysäköinnille ja takseille. Aukiolla on myös pyörien pysäköintipiste. Aseman yhteyteen varataan runsaasti liityntäliikennettä ja aseman asiakkaita palvelevia auto- ja polkupyöräpaikkoja. Metrolle ja julkisen liikenteen terminaalille on varaukset aseman läheisyydessä.

Lupa myönnetään kaksivaiheisena. Muun muassa kohteen julkisivujen periaatteelliset ratkaisut kuuluvat tänään myönnettyyn lupaan, mutta yksityiskohtainen julkisivusuunnitelma ratkaistaan aseman tulevien lupien yhteydessä.

Tänään myönnetyssä luvassa edellytetään, että rakentamisen edetessä toimitetaan tarkempia suunnitelmia, toteutuspiirustuksia ja lisäasiakirjoja. Hankkeessa edellytetään useita ulkopuolisten tarkastajien lausuntoja, joiden avulla varmennetaan kohteen turvallisuutta.

Aiemmin Tripla-hankkeelle on myönnetty luvat väliaikaiselle asemalle ja maanalaiselle pysäköintilaitokselle. Vireillä on myös hakemus Triplan kauppakeskukselle.

Kohteen pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Vesa Erikkilä Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula Oy:stä.

Lautakunnan 26.4. pidetyn kokouksen kaikki päätökset löytyvät täältä.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.