Ma 16.5.2016

YIT on allekirjoittanut 16.5.2016 sopimuksen Triplan kauppakeskuksen Mall of Triplan ja pysäköintilaitoksen toteuttamisesta yhteisyrityksenä Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Eteran, Onvest Oy:n ja Vakuutusyhtiö Fennian kanssa.

Vakuutusyhtiö Henki-Fennian vetäydyttyä hankkeesta lopulliset omistusosuudet tulevat olemaan: YIT 38,75 %, Etera 38,75 %, Onvest 15 % ja Fennia 7 %. Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteutuksen yhteisarvo on noin 600 miljoonaa euroa, ja nyt allekirjoitetun sopimuksen mukaan puolet rakentamisesta rahoitetaan omistajien pääomasijoituksin ja loput projektiluotoin. YIT allekirjoittaa urakkasopimukset hankkeen rakentamisesta yhteisyrityksen omistamien kiinteistöyhtiöiden kanssa.

Tavoitteena on toteuttaa kaupat vielä 2016 toisen vuosineljänneksen aikana kaupan voimaantulon ehtojen täytyttyä. Ehtoina ovat vieraan pääoman ehtoisen rahoituksen varmistaminen, lainvoimaiset rakennusluvat ja tarvittavat viranomaispäätökset. Kauppojen toteutumisen yhteydessä YIT:n tilauskantaan arvioidaan kirjattavan yli 500 miljoonaa euroa.

Mall of Tripla on valmistuessaan liiketilojen lukumäärällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus. Vuokrattavaa tilaa on yli 85 000 neliötä noin 250 toimijalle, ja pysäköintipaikkoja on noin 2 300 autolle. Kauppakeskuksen lisäksi YIT:n toteuttamaan Triplaan rakennetaan toimistotiloja, asuntoja ja hotelli. Myös Pasilan asema ja sen yhteyteen toteutettava joukkoliikenneterminaali ovat osa hanketta. Triplan pohjoispuolelle kaupunki on kaavoittanut Ratapihakorttelit, joihin rakennetaan asuntoja 3 000 asukkaalle. Triplan eteläpuolelle taas on tulossa tornitaloalue, jonka suunnittelukilpailu käynnistyy loppuvuoden aikana.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.