Pe 17.6.2016

Kävely- ja pyörätie Ratapihantiellä Pasilan aseman itäreunalla on suljettu 23.5.2016 alkaen

Kävely- ja pyörätie Ratapihantiellä aseman itäreunalla on muuttunut työmaa-alueeksi, ja se on suljettu kokonaan muulta liikenteeltä. Myös Opastinsillan asemanpuoleiset hissi ja portaat ovat poistuneet käytöstä. Kulku 7A, 7B ja 9 -raitiovaunujen pysäkille on muuttunut siten, että Ratapihantie on ylitettävä joko suojatietä tai Opastinsiltaa pitkin, ja työmaa-alue on kierrettävä toiselta puolen katua. Kulkureitit on opastettu.

Kartta muutoksista

Rakennustyöt vaikeuttavat liikkumista aseman välittömässä läheisyydessä koko rakentamisajan, vuoteen 2019 asti. Asemalaitureille ja asemalaitureilta pois, esimerkiksi raitiovaunupysäkeille, voi kulkea myös pohjoisen alikulkutunnelin kautta. Tämä reitti ei valitettavasti täysin täytä esteettömyysvaatimuksia, koska nousu tunnelista laiturille on kaltevuudeltaan noin 5,5 astetta. Tunnelissa on HSL:n lippuautomaatti.

 

Asema-aukion muutokset

Asema-aukion itäpuoli on otettu työmaakäyttöön kesäkuun alusta lähtien. Jalankulku ohjataan aukion reunoille.

Asema-aukiolla olevat pysäköintipaikat ovat poistuneet käytöstä, lukuun ottamatta kuutta saattoliikenteelle tarkoitettua 30 minuutin paikkaa. Pysäköintilippuautomaatti on poistunut toiminnasta. Taksipaikat ovat siirtyneet aukion länsilaidalle.

Polkupyörien pysäköinti aukiolla siirtyy 30.6. alkaen länsireunalle, missä pyörille on 30 paikkaa. Pohjoisen alikulkutunnelin läheisyyteen järjestetään enemmän tilaa pyöräpysäköinnille, ja on toivottavaa, että jatkossa pyöriä säilytettäisiin siellä.

Asema-aukion muutokset heinäkuussa 2016

Heinäkuun alussa aseman itäinen sisäänkäynti asema-aukiolla suljetaan, ja asemalle sekä Opastinsillalle kuljetaan muiden sisäänkäyntien kautta.

Aukion itäpuolen töiden valmistuttua vuodenvaihteessa 2016–2017 otetaan länsipuoli työn alle, ja kulkeminen siirtyy itäpuolelle. Kokonaisuudessaan aukion ja aseman työt valmistuvat loppuvuodesta 2019, jolloin myös uusi kauppakeskus Mall of Tripla avataan.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.