To 11.8.2016

Rakennettava osuus kuuluu ns. pyöräliikenteen laatukäytäviin eli baanaverkkoon ja on osa pääradan varren baanayhteyttä. Baanaverkon tavoitteena on tehdä pyöräilystä sujuvampi ja houkuttelevampi vaihtoehto myös entistä pidemmille matkoille, jotta kaupungin asettamat tavoitteet pyöräliikenteen lisääntymisestä voivat täyttyä. Kaupunginhallitus hyväksyi Pohjoisbaanan pyörätiesuunnitelmat 9.5.2016.

Pohjoisbaana rakennetaan pääradan varteen rautatiealueelle ja Louhenpuistoon. Työt alkavat puuston poistolla elokuussa viikolla 33. Baanan rakentamisen yhteydessä tehdään mittavia kalliolouhintoja aivan radan vieressä. Louhinnat joudutaan tekemään pienissä osissa yöaikaan ennalta sovittujen junaliikenteen katkojen aikana. Louhintojen aikataulusta tiedotetaan lähialueen asukkaille tarkemmin.

Työalueella Louhenpuistossa olevia jalankulku- ja pyöräteitä joudutaan sulkemaan työn ajaksi. Korvaava reitti tulee kulkemaan Keijontien ja Ilmattarentien kautta.

Tulevan Pohjoisbaanan leveys on neljä metriä ja jalkakäytävän leveys kaksi metriä lukuun ottamatta kallioleikkauskohtia, jossa se on 1,25 metriä. Pyörätie päällystetään punaisella asfaltilla ja jalkakäytävä normaalilla asfaltilla. Kulkuyhteys valaistaan uudenaikaisilla ja tehokkailla LED-valaisimilla.

Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2017.

Tutustu suunnitelmakuvaan täällä >>.

Lisätietoja:
projektinjohtaja Jukka Repo, Helsingin kaupungin rakennusvirasto, puh. 09 310 39968
etunimi.sukunimi@hel.fi
projektinjohtaja Juha Väätäinen, Helsingin kaupungin rakennusvirasto, puh. 09 310 38547
etunimi.sukunimi@hel.fi

Pohjoisbaanan linjaus vuoden 2016 pyöräilykartassa:

 

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.