Ti 13.9.2016

Sunnuntaina 11.9. Pasilassa nähtiin erityisen paljon iloista pikkuväkeä vanhempiensa kanssa, kun Triplan työmaalla vietettiin avointen ovien Tripla-päivää. Tapahtumaan osallistui vähän yli 3500 henkeä, ja useimmat olivat tulleet paikalle koko perheen voimin.

- Mietimme tälle päivälle sopivaa ajankohtaa jo alkuvuodesta, ja tämä syyskuun alkupuoli näytti rakennusvaiheiden kannalta mahdolliselta ja myös aika kiinnostavalta hetkeltä avata työmaa päiväksi yleisölle. Toki syyskuussa on yleensä vielä aika hyvä sääkin, kuten tämä aurinkoinen päivä meille todisti, kommentoi Triplan hankejohtaja Tapio Salo päivän järjestelyjä.

-Eihän ison työmaan pysäyttäminen päiväksi ole koskaan mikään pikku juttu, mutta tämä historiallinen hanke ansaitsee ehdottomasti tulla nähdyksi ja muistetuksi myös tässä matkan varrella, ennen valmistumistaan, Salo vielä jatkaa.

Kaivantoa monesta suunnasta

Varsinaiset rakennustyöt oli siis päivän ajaksi pysäytetty, mutta siitä huolimatta nähtävää ja koettavaa riitti kaikenikäisille. Työmaalle saavuttiin iloisen musiikin tahtiin aseman pohjoisesta alikulusta, ja jo matkalla vikkelimmät ehtivät pyydystää alikulkutunneliin majoittuneet Pokémonit.

Triplan valtava kaivanto oli tietysti monelle se juttu, joka piti saada nähdä ja kokea monesta suunnasta. Niinpä sen pohjoispäähän oli järjestetty näköalapaikka, josta oli huikeat näkymät koko monttuun. Tämän lisäksi non-stop-bussikuljetus vei väkeä pohjoispuolelta montun eteläpuolelle, mistä oli mahdollisuus kävellä rakenteilla olevan pysäköintilaitoksen ramppia pitkin montun pohjalle saakka. Tämä olikin monien mielestä se varsinainen elämys, koska ramppi kulkee maan alla tunnelissa, ja näkymät montun pohjalle saavuttaessa ovat ainutlaatuiset.

Työkoneita ja taidetta

Kun monttu oli katsastettu, pitihän myös käydä työkoneparkissa kokeilemassa, miltä ison työkoneen puikoissa oleminen oikeastaan tuntuukaan. Lapset olisivat mielellään ajelleet koneilla vähän pidempäänkin, mutta onneksi niiden takaa löytyi jo seuraavaa houkutus: katutaidepaja, jossa kaikki pääsivät jättämään oman kädenjälkensä työmaa-aitoihin, jotka tulevat näkymään Pasilan katukuvassa vuosien ajan.

Ohjelmateltoissa ja keltaisissa työmaakopeissa päästiin vielä niin YIT:läisten kuin kaupungin edustajienkin juttusille. Pienoismalli, 3D-malli ja havainnekuvat antoivat osviittaa siitä, millaiselta Pasila tämän vuosikymmenen lopussa näyttää. Elämyksellisen päivän kruunasivat katuruokakärryjen trendikkäät herkut ja Triplan työmaan oma, konstailematon työmaaruokala.  Aurinkoisen Tripla-päivän kepeä tunnelma jäi varmasti lämmittämään niin triplalaisten kuin vieraidenkin mieltä vielä pitkäksi aikaa eteenpäin.

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.