To 22.9.2016

Helsingin kaupunkiympäristöön tulee ilahduttavia valoteoksia, kun Senaatti-kiinteistöjen Valossa-kilpailun ratkaisuja toteutetaan. Parhaista ehdotuksista toteutetaan 2-4 valaistuskohdetta vuoden 2017 syksyyn mennessä tuomaan valoa ja vireyttä pimeään vuodenaikaan.  

Senaatti-kiinteistöt järjesti Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi yleisen ideakilpailun, jonka tavoitteena oli hakea innovatiivisia ja aikaa kestäviä valaistusratkaisuja kilpailuun valittuihin merkittäviin rakennuksiin. Mukana kilpailussa ovat Kansallismuseo, Oopperatalo, Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo sekä Pasilan virastokeskus.

Valossa-kilpailu herätti kiinnostusta suunnittelijoissa, ja ehdotuksia tuli kaiken kaikkiaan lähes neljäkymmentä.  Eniten suunnittelijoita inspiroi Pasilan virastokeskus, joka sai 15 ehdotusta. 

Kilpailuehdotukset ovat nyt nähtävillä verkossa osoitteessa www.senaatti.fi/valossa, jossa myös yleisö voi käydä äänestämässä omat suosikkinsa.  Äänestysaikaa on 6.10. saakka.

Valaistuksesta pysyvä osa kaupunkikuvaa

Parhaista ehdotuksista toteutetaan 2-4 valaistuskohdetta vuoden 2017 syksyyn mennessä tuomaan valoa ja vireyttä pimeään vuodenaikaan. Tarkoitus on, että kilpailun tulos palvelee ympäristöään vielä itsenäisyyden juhlavuoden jälkeen, sillä toteutettavat valaistukset tai valoteokset tulevat jäämään pysyväksi osaksi kaupunkikuvaa.

Kilpailun tulokset julkistetaan 10. lokakuuta 2016. Kilpailutehtävänä oli valoa käyttämällä korostaa kiinnostavalla tavalla kohteena olevia rakennuksia, niiden osaa tai ympäristöä. Tavoitteena oli tuoda valon avulla niihin uusia näkökulmia sekä saada esille uusia innovatiivisia valon käyttömahdollisuuksia.

Arvostelulautakunnassa on ollut mukana myös apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.

Suunnittelukilpailu alkoi 1.6.2016 ja päättyi 9.9.2016. Senaatti-kiinteistöt päättää kilpailun jälkeen tai jatkokehittelyn perusteella, mitkä ehdotukset toteutetaan.

Tarkempaa tietoa ja ehdotukset Valossa – itsenäisyyden juhlavuoden valaistussunnittelukilpailusta www.senaatti.fi/valossa.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.