To 8.12.2016

Suomalaiseen musiikin historiaan ja nykypäivään keskittyvä Finnish Music Hall of Fame -museo avaa ovensa Pasilassa lokakuussa 2019, samaan aikaan kauppakeskus Mall of Triplan, pysäköintilaitoksen ja uuden Pasilan aseman kanssa. Lähes tuhannen neliön kokonaisuus tulee tarjoamaan laajan katsauksen suomalaiseen musiikkiin innovatiivisessa, interaktiivisessa ja teknologisesti edistyksellisessä ympäristössä.

- Tavoitteena on luoda helsinkiläisille, suomalaisille ja kansainvälisille musiikin ystäville oma olohuone, johon palataan uudestaan ja uudestaan, kuvailee hankkeen vetäjä, toimitusjohtaja Mikko Vanni Life Style Invest Oy:stä.

Museo esittelee Ruotsin, Norjan ja Tanskan Music Hall of Fame -museoiden tapaan musiikin kirjoa eri vuosikymmeniltä. Museo keskittyy suomalaiseen musiikkiin sen koko laajuudessaan. Se tuo esiin henkilötarinoita filmien, videoiden, valokuvien, esineistön, interiöörien ja viihteellisten elementtien avulla.

Sisällön suunnittelusta vastaa palkittu berliiniläinen mediataiteilija Christopher Bauder ja hänen perustamansa Whitevoid Interactive Art and Design –yritys, joka on suunnitellut ja toteuttanut useita tunnettuja taidehankkeita ja valoinstallaatioita ympäri maailmaa. Hankkeen neuvonantajia ovat Tukholman Abba-museon perustamisesta ja johtamisesta vastaavat ruotsalaiset Staffan Holm ja Mattias Hansson. 

Tripla tarjoaa ainutlaatuiset puitteet museolle. Museoon pääsee sekä kauppakeskuksen sisältä että suoraan ulkoa terassitorilta. Triplan kauppakeskuksessa on myös ainutlaatuinen n. 3.000 m2:n tapahtuma-alue, jota museo voi hyödyntää ja tarjota ohjelmaa kaupunkilaisille sekä matkailijoille ympärivuotisesti.

- Tämä sijainti on museolle huikean hyvä, koska sinne pääsee helposti mistä päin Suomea tahansa. Kauppakeskuksen arviolta jopa 40 miljoonaa vuosittaista kävijää tuovat museoon asiakasvirtaa, ja lisäksi se itsessään houkuttelee matkailijoita. Triplalle Finnish Music Hall of Fame tarkoittaa lisää elämyksellisyyttä ja ainutlaatuisuutta, iloitsee kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto.

Life Style Invest Oy:n lisäksi hankkeessa ovat mukana Moreon Oy ja Custodian Oy. Yhteensä yritykset investoivat Finnish Music Hall of Fameen noin viisi miljoonaa euroa.

Mall of Tripla on Keski-Pasilaan keskukseksi rakennettavan Triplan kauppakeskus, joka liiketilojen lukumäärällä laskettuna on Suomen suurin ja kaupalliselta sijainniltaan Suomen paras. Mall of Triplassa on 85 000 neliötä vuokrattavaa tilaa noin 250 toimijalle. Kauppakeskus avataan syksyllä 2019 samaan aikaan pysäköintilaitoksen ja uuden Pasilan aseman kanssa. Mall of Triplan rakennuttajana toimivan projektiyhtiön omistavat YIT, Etera, Onvest ja Fennia.