Ti 10.1.2017

Kaupunginhallitus hyväksyi Keski-Pasilan tornialueen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun ohjelman. Helsinki high-rise -kilpailun toteuttaminen edellyttää vielä ensi viikolla kokoontuvan kaupunginvaltuuston päätöstä kilpailualueen tontinluovutuksen periaatteista.

Kilpailun tarkoitus on löytää korkeatasoinen suunnitelma Keski-Pasilan tornialueen asuin-, liike- ja toimistotilojen asemakaavoituksen pohjaksi. Alue sijaitsee Pasilansillan eteläpuolella. Tornialueen pohjoispuolelle rakentuu parhaillaan Pasilan keskustakortteli eli Tripla.

Arkkitehtuurikilpailu on kaksivaiheinen. Ensin tehdään luonnos koko suunnittelualueelle. Jatkoon päässeiltä pyydetään tarkempi suunnitelma länsialueelle.

Tarkoituksena on myös löytää toteuttaja aloitusalueelle, jonka rakennusoikeus on 45 000–60 000 kerrosneliömetriä. Kilpailun voittajalla on velvollisuus ostaa rakennusoikeus ennalta ilmoitetuilla yksikköhinnoilla ja toteuttaa suunnitelman mukainen kokonaisuus.

Kilpailun on määrä käynnistyä alkuvuonna ja voittaja on tarkoitus saada selville syksyllä 2018. Asemakaava olisi valmis vuonna 2020 ja rakentaminen voisi alkaa sen jälkeen. Koko tornialueen rakennusoikeudeksi on suunniteltu 150 000–200 000 kerrosneliömetriä.

 

Lisää aiheesta:

Kaupunginhallituksen esityslista ja päätöstiedote 9. tammikuuta.