Ma 13.3.2017

Junamatkustajien reitit Pasilassa saattavat muuttua, kun väliaikainen asema otetaan käyttöön maanantaina 3.4.2017. Samaan aikaan vanhan aseman reunimmaisten laiturien (lähiliikenteen laiturit 1/2 ja 8/9) liukuportaat ja hissit poistuvat kokonaan käytöstä. Kulku näille laitureille tapahtuu jatkossa väliaikaisen aseman kautta.

Väliaikainen asema palvelee matkustajia syksyyn 2019 saakka, jolloin uusi Pasilan asema, Triplan kauppakeskus ja pysäköintilaitos valmistuvat. Kevään 2017 ajan väliaikainen ja vanha asema ovat yhtä aikaa käytössä. Vanha asema suljetaan kesäkuussa 2017 ja sen purku aloitetaan.

Väliaikainen asema toteutetaan nykyisen aseman pohjoispuolella olevana siltarakenteena, josta on kulku laitureille, Opastinsillalle ja Itä-Pasilan Veturitorille.

Kulku väliaikaisella asemalla on opastettu virallisin opastein, ja käytössä on aikataulunäytöt ja kuulutusjärjestelmä. Kulkutiet ovat esteettömiä. Matkalippuja voi ostaa VR:n ja HSL:n lippuautomaateista. 

Ratapihantien puoleisessa päädyssä on odotustiloja ja WC:t sekä R-kioski ja Subway-ravintola. Matkatavarasäilytystä tai pankkiautomaattia ei tilanpuutteen vuoksi ole. YIT omistaa aseman ja on päävastuussa sen toiminnasta. Liikennevirasto hallinnoi laiturialueita, näyttötauluja, kuulutuksia ja opasteita.

Väliaikaisenkin aseman aikana käytössä on myös aseman pohjoinen alikulku, jossa on aikataulunäytöt ja HSL:n lippuautomaatti. Pohjoinen alikulku on sopivin reitti esimerkiksi Messukeskukseen ja Hartwall Arenalle.

Samaan aikaan, kun väliaikainen asema avautuu, poistuvat vanhan aseman reunimmaisten laiturien (1/2 ja 8/9) liukuportaat ja hissit kokonaan käytöstä. Näille laitureille pääsee jatkossa siis ainoastaan väliaikaisen aseman portaiden ja hissien kautta.

Aseman saatto- ja taksiliikenne toimii kevään ajan sekä Veturitorilla että Pasilan asema-aukiolla, samoin kuin pyöräpysäköintipaikat. Liikennejärjestelyjen vuoksi Veturitorilla tehdään muutostöitä, mutta se palautetaan alkuperäiseen tilaansa uuden aseman avauduttua vuonna 2019.