Pe 31.3.2017

Pasilan väliaikainen asema otetaan käyttöön maanantaina 3.4.2017. Samaan aikaan reunimmaisten laiturien (lähiliikenteen laiturit 1/2 ja 8/9) liukuportaat ja hissit vanhalle asemalle poistuvat kokonaan käytöstä. Kulku näille laitureille tapahtuu jatkossa väliaikaisen aseman kautta.

Kulkeminen väliaikaiselle asemalle

Väliaikainen asema on toteutettu siltarakenteena: asemasilta kulkee raiteiden päällä, siirtymäsilta vie Ratapihantien yli Itä-Pasilan puolelle ja yhdyssiltaa pitkin kuljetaan siirtymäsillalta Opastinsillalle.

Noin 10 metriä leveältä asemasillalta on hissit ja portaat jokaiselle laiturille. Siirtymäsilta Ratapihantien yli Veturitorille on noin viiden metrin levyinen. Veturitorille pääsee laskeutumaan sillalta joko portaita pitkin tai hissillä.

Opastinsillalta pääsee kulkemaan vanhan aseman asema-aukion poikki Pasilansillalle ja sitä pitkin Länsi-Pasilaan, kuten ennenkin. Tämä kulkuyhteys säilyy koko rakentamisen ajan.

Saattoliikenne, taksit ja VR:n avustuspalvelu

Aseman saattoliikenne on Veturitorilla, samoin kuin pyöräpysäköintipaikat. Myös taksitolppa siirtyy Veturitorille. Kevään 2017 ajan takseille ja saattoliikenteelle on paikkoja myös vanhan aseman asema-aukiolla. Pyöräpysäköinnille on paikkoja myös esimerkiksi pohjoisen alikulun Ratapihantien puoleisella suuaukolla.

VR:n vammaisille ja liikuntarajoitteisille tarjoama avustuspalvelu siirtyy 3.4. alkaen toimimaan Veturitorilta käsin. Avustuspiste on Veturitorilla väliaikaisen aseman sisäänkäynnin läheisyydessä. Saattoliikenne pääsee avustuspisteen läheisyyteen.

Avustuspisteeltä on esteetön käynti väliaikaisen aseman kautta laiturialueille. (Lisätietoja avustuspalvelusta ja sen tilaamisesta: www.vr.fi).

Palvelut väliaikaisella asemalla

Asemasillan itäpäässä on kolmikerroksinen asemarakennus, jossa on lämmin odotustila, WC:t, Subway-ravintola ja R-kioski.

Asemasillalla on neljä VR:n lipunmyyntiautomaattia. Lisäksi HSL:llä on yksi automaatti väliaikaisella asemalla ja yksi pohjoisessa alikulkutunnelissa.

R-kioskista saa tavallisimpia VR:n kauko- ja lähiliikenteen lippuja sekä HSL:n vuorokausilippuja ja ladattua matkakortteja.  Lisäksi VR:n junalippuja saa osoitteesta vr.fi., mobiilisovelluksista VR Mobiili ja VR Lähijunat, asiakaspalvelukeskuksesta ja konduktööreiltä. HSL-liikenteen kertalippuja saa automaateista sekä mobiilisti.

Katso 3D-video asemalla liikkumisesta

.

Kommentit

Tarja Heinäsuo Ke 2.8.2017

Hei, vesisateella reikälevyseinistä tulee vettä käytäville ja niistä tulee liukkaat. Mitä tapahtuu kun sataa ja on melkein pakkasta, varmaankin pinnat tulevat vielä jäisiksi. Lisäksi Virastotaloon tulevassa putkessa on paikka jossa vesi tulee myös siellä lattialle.

Tuija Vilhomaa / YIT Ma 7.8.2017

Hei Tarja,

kiitos viestistäsi. Osa väliaikaisen aseman seinistä on tosiaan reikälevyä mahdollisen savunpoistotarpeen takia. On kuitenkin mahdollista peittää osa niistä esim. muovipleksein, jos tilanne sitä vaatii. Tarkkailemme tilannetta ja ryhdymme tarvittaessa toimenpiteisiin.

Ystävällisin terveisin

Tuija Vilhomaa / YIT

Kirsti Miettinen Ma 14.8.2017

Olen tulossa joulukuussa Hartwall-areenalle konserttiin. Miten pääsen Hartwall-areenalta Pasilan asemalle? Onko uusi asema jo silloin käytössä, onko se kauppakeskuksen sisällä?

Tuija Vilhomaa Ti 15.8.2017

Hei Kirsti,
Pasilan väliaikainen asema palvelee loppuvuoteen 2019 saakka, jolloin Triplan kauppakeskus ja uusi Pasilan asema avataan. Väliaikainen asema sijaitsee vanhan, purettavan aseman pohjoispuolella ja sinne pääsee hyvin kätevästi Hartwall-areenalta esimerkiksi kevyen liikenteen väylää pitkin. Väylä tulee suoraan asemalaitureille ja kaikilta laitureilta pääsee nousemaan joko rappusia pitkin tai hissillä väliaikaiselle asemalle.

Ystävällisin terveisin
Tuija Vilhomaa / YIT

Muuttaja La 19.8.2017

Hei, liekö väliaikaisella asemalla mahdollisuutta suuren lentolaukun säilytykseen lukon takana?

Tuija Vilhomaa Ma 21.8.2017

Hei Muuttaja,
Pasilan väliaikaisella asemalla ei valitettavasti ole matkatavarasäilytystä. Lähin tavarasäilytys löytyy päärautatieasemalta.

Ystävällisin terveisin
Tuija Vilhomaa / YIT

Kaisa Ke 30.8.2017

Hei!
Laitureille ei meinaa aamuruuhkassa päästä kun portaat ovat tukossa ylöspäin kulkijoista. Seinille laitetut nuoliopasteet eivät näytä riittävän. Tämä on tilanne ainakin 1 ja 2 raiteiden portaissa, ihmiset tulevat ylös keskikaiteen kumpaakin puolta ja alas on vaikea päästä. Toisaalta alas juoksevat vielä tönivät vaarallisesti muita. Voisiko opasteita vielä lisätä, esim. suuntaa osoittavat maalaukset maahan ja portaisiin tms.

Tuija Vilhomaa To 31.8.2017

Hei Kaisa,

kiitos palautteestasi. Väliaikaisen aseman portaisiin on tosiaan nyt lisätty sekä keskikaiteet että kulkusuuntaopasteet. Pääsääntöisesti liikenne on sujunut ongelmitta, ja olemme saaneet tämänhetkisestä tilanteesta positiivista palautetta. Jatkamme toki tilanteen tarkkailua ja ryhdymme lisätoimenpiteisiin, mikäli se on tarpeellista.

Ystävällisin terveisin
Tuija Vilhomaa / YIT

Tarmo Pe 17.11.2017

Hei.
Kuka hoitaa aseman portaita? Verkot repsottaa ja repi kenkää viimeksi tänään alas tullessa. Voi aiheuttaa kompastumisvaaraa myös.

Tarmo Pe 17.11.2017

Hei.
Kuka hoitaa aseman portaita? Verkot repsottaa ja repi kenkää viimeksi tänään alas tullessa. Voi aiheuttaa kompastumisvaaraa myös.

Tuija Vilhomaa Pe 17.11.2017

Hei Tarmo,

kiitos palautteestasi. Portaiden hoito kuuluu YIT:lle. Tarkistamme ensi tilassa niiden kunnon ja teemme tarvittavat korjaukset.

Ystävällisin terveisin
Tuija Vilhomaa / YIT

Jokapäiväinen k... To 11.1.2018

Hei,
Väliaikaiselta asemalta virastotaloon vievään putkeen on ilmestynyt discovalaistus. Olisiko mahdollista palauttaa normaalit valot tai ainakin poistaa migreenin laukaisevat pulsivat valotehosteet.

Sari Komulainen To 11.1.2018

Tilapäisen aseman Opastinsillan itäpäähän yhdistävään kävelysiltaan/putkeen on tullut ilmeisesti valotaideteos. Tämä teos on sekä turvallisuusriski että terveydelle ja hyvinvoinnille haitallinen. Vilkkuva valo voi pahimmillaan laukaista migreenin. Lidäki valaitus on ainakin n klo 18 aikaan liian hämärä.

Tuija Vilhomaa Pe 12.1.2018

Hei,
kiitos palautteestanne. Kyseessä oli Lux Helsinki -valohaasteeseen liittyvä valoteos, joka on jo nyt purettu pois. Tilaan on palautettu normaali valaistus. Pahoittelemme, että teoksen valot olivat ehkä turhan voimakkaat sisätiloihin. Mikäli ensi vuonna osallistumme Lux Helsinki -tapahtumaan, otamme nämä palautteet huomioon.

Ystävällisin terveisin
Tuija Vilhomaa / YIT

Einari Epätoivo Pe 19.1.2018

Hei!
Talven nyt vihdoinkin tultua pääkaupunkiseudulle Pasilan väliaikainen asema on osoittautunut suureksi vaaranpaikaksi. Asemasillan lattia on yksi suuri luistinrata, jossa saa köpöttää kieli keskellä suuta, mikäli haluaa välttyä nurinmenolta! Samoin Virastokeskukseen vievän tunnelin lattia on liukas ja jäinen. Suomessa on kuitenkin talvi joka vuosi, ja väliaikaisen aseman pitäisi palvella vielä seuraavankin talven ennen uuden aseman valmistumista. Mitä aiotte tehdä asialle, ennen kuin jollekulle käy siellä vakava kaatuminen?

Tuija Vilhomaa Ma 22.1.2018

Hei Einari,

kiitos aiheellisesta palautteestasi. Olemme havainneet ongelman ja työskentelemme koko ajan asian eteen. Asemalle on tilattu mittatilausmattoja, joiden saapumista yritämme kiirehtiä koko ajan. Lisäksi lattiaa siivotaan loskasta ja käsitellään jatkuvasti liukkaudenestoainein. Yritämme selvittää, millainen pysyvämpi käsittely poistaisi lattiasta liukkautta, mutta sallisi kuitenkin siivoamisen.

Pahoittelemme kovasti tilannetta ja teemme parhaamme, jotta ongelma saataisiin nopeasti pois päiväjärjestyksestä.

Ystävällisin terveisin

Tuija Vilhomaa / YIT

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.

Selaa uutiskirjearkistoa osoitteessa uutiskirjeet.hel.fi