Pe 31.3.2017

Pasilan väliaikainen asema otetaan käyttöön maanantaina 3.4.2017. Samaan aikaan reunimmaisten laiturien (lähiliikenteen laiturit 1/2 ja 8/9) liukuportaat ja hissit vanhalle asemalle poistuvat kokonaan käytöstä. Kulku näille laitureille tapahtuu jatkossa väliaikaisen aseman kautta.

Kulkeminen väliaikaiselle asemalle

Väliaikainen asema on toteutettu siltarakenteena: asemasilta kulkee raiteiden päällä, siirtymäsilta vie Ratapihantien yli Itä-Pasilan puolelle ja yhdyssiltaa pitkin kuljetaan siirtymäsillalta Opastinsillalle.

Noin 10 metriä leveältä asemasillalta on hissit ja portaat jokaiselle laiturille. Siirtymäsilta Ratapihantien yli Veturitorille on noin viiden metrin levyinen. Veturitorille pääsee laskeutumaan sillalta joko portaita pitkin tai hissillä.

Opastinsillalta pääsee kulkemaan vanhan aseman asema-aukion poikki Pasilansillalle ja sitä pitkin Länsi-Pasilaan, kuten ennenkin. Tämä kulkuyhteys säilyy koko rakentamisen ajan.

Saattoliikenne, taksit ja VR:n avustuspalvelu

Aseman saattoliikenne on Veturitorilla, samoin kuin pyöräpysäköintipaikat. Myös taksitolppa siirtyy Veturitorille. Kevään 2017 ajan takseille ja saattoliikenteelle on paikkoja myös vanhan aseman asema-aukiolla. Pyöräpysäköinnille on paikkoja myös esimerkiksi pohjoisen alikulun Ratapihantien puoleisella suuaukolla.

VR:n vammaisille ja liikuntarajoitteisille tarjoama avustuspalvelu siirtyy 3.4. alkaen toimimaan Veturitorilta käsin. Avustuspiste on Veturitorilla väliaikaisen aseman sisäänkäynnin läheisyydessä. Saattoliikenne pääsee avustuspisteen läheisyyteen.

Avustuspisteeltä on esteetön käynti väliaikaisen aseman kautta laiturialueille. (Lisätietoja avustuspalvelusta ja sen tilaamisesta: www.vr.fi).

Palvelut väliaikaisella asemalla

Asemasillan itäpäässä on kolmikerroksinen asemarakennus, jossa on lämmin odotustila, WC:t, Subway-ravintola ja R-kioski.

Asemasillalla on neljä VR:n lipunmyyntiautomaattia. Lisäksi HSL:llä on yksi automaatti väliaikaisella asemalla ja yksi pohjoisessa alikulkutunnelissa.

R-kioskista saa tavallisimpia VR:n kauko- ja lähiliikenteen lippuja sekä HSL:n vuorokausilippuja ja ladattua matkakortteja.  Lisäksi VR:n junalippuja saa osoitteesta vr.fi., mobiilisovelluksista VR Mobiili ja VR Lähijunat, asiakaspalvelukeskuksesta ja konduktööreiltä. HSL-liikenteen kertalippuja saa automaateista sekä mobiilisti.

Katso 3D-video asemalla liikkumisesta

.