Ke 10.5.2017

Aloitettujen ja valmistuneiden asuntojen määrät Helsingissä ovat kuluvan vuoden tammi-maaliskuun ajalta korkeammat kuin yhtenäkään vuonna edellisten kymmenen vuoden aikana.

Rakenteilla olevien asuntojen määrä pysyi siten edelleen korkealla tasolla. Rakennuslupia myönnettiin kuitenkin poikkeuksellisen vähän. Rakennusvalvonnan tietojen mukaan rakennuslupia on kuitenkin haettu paljon ja vuoden toisen neljänneksen aikana myönnettyjen lupien määrä noussee viime vuosien keskimääräiselle tasolle.

Hallintamuodoittain tarkasteltuna alkuvuoden tuotantoa on värittänyt suuri valmistuneiden valtion tukemien vuokra-asuntojen määrä. Alkuvuodesta on valmistunut enemmän Ara-vuokra-asuntoja kuin viime vuonna koko vuoden aikana. Rakenteilla olevia asuntoja tarkasteltaessa on nähtävissä, että Ara-vuokra-asuntojen osuus tulee kuitenkin tasaantumaan vuoden kuluessa.

Useampi kuin joka viides rakenteilla oleva asunto sijaitsee Jätkäsaaressa. Myös Kruunuvuorenrannan ja Kuninkaankolmion projektialueilla eli Kuninkaantammessa ja Honkasuolla on rakentaminen hyvässä vauhdissa. Suurten projektialueiden osuus kaikista rakenteilla olevista on noin 45 prosenttia.

Tammi-maaliskuun aikana Helsingissä valmistui 1 365 asuntoa, aloitettiin 1 376 asunnon rakentaminen ja myönnettiin rakennuslupa 802 asunnolle.

Lisätietoa vuoden ensimmäisen neljänneksen asuntotuotannosta (PDF)

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.