Ke 31.5.2017

Vanha Pasilan asema sulkee lopullisesti ovensa 19. kesäkuuta.  Aseman purkajaisia juhlistetaan maanantaina ja tiistaina 5.-6. kesäkuuta maalaamalla työmaa-aitoja. Purkajaisissa pääsee kurkistamaan aseman alla olevalle työmaalle ja kuulemaan lisää Triplasta ja Helsingin kaupungin lähialueen suunnitelmista.

Maanantaina 5. kesäkuuta kello 12–22 omat teoksensa luovat katutaidekollektiivi G-REXin taiteilijat Jesse Pasanen, Teo Tuominen, Igor Multi ja Ines Sederholm. Tiistaina kello 14–18 pääsevät kaikki innokkaat tarttumaan pensseleihin ja teloihin. Paikallaon ammattilaiskatutaiteilijoita ja katutaideohjaajia auttamassa kaikenikäisiä ja -kokoisia maalaajia. Kaikki ovat tervetulleita työpajaan. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Alle kouluikäiset voivat osallistua vanhemman seurassa.

Ennen purkajaisia espanjalainen katutaiteilija Sabek maalasi aseman eteläpuolen katolle koko seinämän mittaisen muraalin. Se valmistui tiistaina 30. kesäkuuta. Sekä työpajojen että muraalin takana on kaupunkitaideyhdistys Helsinki Urban Art yhteistyössä YIT:n kanssa.

Pasilaan purettavan aseman, uuden aseman ja Triplan kunniaksi maalattujen työmaa-aitojen taide on Sabekin muraalia pidempään esillä. Muraali katoaa muutaman viikon päästä työmaan tieltä.

Katutaiteen luonteeseen kuuluu olennaisesti väliaikaisuus ja ajankohtaisuus. Helsinki Urban Artin muodostaa joukko visuaalisen alan, yhteisötaiteen ja kaupunkiaktivismin ammattilaisia. Se tuo esiin uusia tapoja käyttää kaupunkitilaa, luo yhteisöllistä kaupunkikulttuuria sekä etsii ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin taiteen ja aktivismin keinoin.

Vanha Pasilan asema sulkee lopullisesti ovensa 19. kesäkuuta. Matkustajia palvelee väliaikainen asema syksyyn 2019 saakka, jolloin uusi Pasilan asema, Triplan kauppakeskus ja pysäköintilaitos valmistuvat.

Lisätietoa Keski-Pasilan rakentamisesta ja sen vaikutuksista alueella liikkumiseen: www.uusipasila.fi.

 

Lisää aiheesta:
Uutta Helsinkiä/Pasila 
www.helsinkiurbanart.com
www.facebook.com/helsinkiurbanart
www.instagram.com/helsinkiurbanart
www.facebook.com/TriplabyYIT

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.