To 18.5.2017

Keski-Pasilan vanhalle ratapihalle rakennetaan kunnon kaupunki ja koti 3200 ihmiselle. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti ja kiitosten saattelemana alueen asemakaavan ja liikennesuunnitelman.

Alueen yksi erikoisuus ovat viherkatot. Vähintään puolet kortteleiden kattopinta-alasta täytyy olla ekologisia viherkattoja. Ne luovat hyvää mikroilmastoa ja auttavat hulevesien hallinnassa. Katoille tulee myös rakentaa terasseja ja oleskelutiloja asukkaiden käyttöön. 

Yhteensä alueelle tulee rakennusalaa noin 180.000 kerrosneliömetriä, josta asuntorakentamiseen melkein kolme neljäsosaa. Liike-, palvelu- ja toimistotiloja alueelle kaavaillaan noin 36.000 kerrosneliömetrin verran. Alueen rakentaminen pääsee arvioiden mukaan liikkeelle jo ensi vuonna. 

Ratapihakortteleiden kaava on yksi osa Pasilan muutosta, jossa kaksi erillistä Pasilaa ja Pasilan asema kasvavat yhteen.

Purettu ratapiha, jonne asuinalue rakennetaan, sijaitsee heti Pasilan aseman vieressä, nyt rakenteilla olevan Pasilan keskustakorttelin Triplan pohjoispuolella. Keskustakorttelin eteläpuolelle syntyy tornialue, jonka arkkitehtuurikilpailu on parhaillaan menossa.

Valtuusto hyväksyi luottamushenkilöiden palkkiot, joihin tulee maltillisia korotuksia nykyiseen verrattuna.

Kaupunginvaltuusto päätti äänin 39 – 37, että kaupungin tulee pyrkiä siihen, että Helsingin osittain omistama Vantaan Energia irrottautuu Fennovoiman ydinvoimahankkeesta. Asiaa käsiteltiin valtuutettu Emma Karin aloitteen yhteydessä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi (Tallenne julkaistaan torstaina aamupäivän aikana).

Lisää aiheesta:

Kaupunginvaltuuston esityslista ja päätöstiedote 17. toukokuuta.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.