Pe 30.6.2017

Pasilaa rakennetaan vilkkaasti. Rakenteilla on Keski-Pasilan keskus Tripla uusine asemineen. Työt vaikuttavat asemalla ja sen ympäristössä liikkumiseen - niin joukkoliikenteeseen, pyöräilyyn kuin jalankulkureitteihinkin. Muutoksia on bussipysäkeissä ja reiteissä sekä raitiovaunuliikenteessä. Pasilan väliaikainen asema on käytössä syksyyn 2019.

Väliaikaisen aseman kaikki saattoliikenne ja taksit on siirretty Veturitorille. Myös aseman pyöräpysäköinti siirtyy Veturitorille. Kulkuyhteys Opastinsillalta on suljettu, koska vanhan aseman edustalla sijaitseva asema-aukio on muutettu työmaa-alueeksi.

Muutokset bussipysäkeissä ja bussien reiteissä

Pasilan sillalla sijainneet pysäkit ovat poistettu käytöstä. Bussit pysähtyvät joko Ratapihantiellä (23, 23N, 506) tai Asemapäällikönkadulla (50, 58, 58B, 59, 518, 551). Lisäksi linjat 58 ja 58B siirtyvät ajamaan Pasilan aseman itäpuolella uutta reittiä, joka kulkee Itä-Pasilan ja Teollisuuskadun kautta. Useimpien vaihtajien kävelymatka pidentyy vähän aiemmasta.

Raitiovaunut pysähtyvät nykyiseen tapaan Ratapihantiellä, mutta pysäkkien paikka muuttuu hieman. 7A ja 7B pysähtyvät Ratapihantiellä bussien 69, 506 ja 848 kanssa yhteisillä pysäkeillä väliaikaisen aseman kohdalla. Raitiolinjan 9 lähtöpysäkki sijaitsee suoraan asemasillan alla.

Muutokset raitiovaunuliikenteessä

Raitiovaunut 2, 3 ja 7A/B kulkevatpoikkeusreiteillä maanantaista 3. heinäkuuta 13. elokuuta asti. Syynä ovat kiskotyöt Nordenskiöldinkadulla ja Pasilansillalla. Katkon aikana Nordenskiöldinkadulla, Länsi-Pasilassa, Porvoonkadulla ja Viipurinkadulla ei ole lainkaan raitioliikennettä. Korvaavat bussit liikennöivät poistuvilla osuuksilla.

Raitiovaunujen 7A/B ja 9 pysäkit siirtyvät Ratapihantiellä hieman. Linja 9 siirtyy nykyiselle linjan 7B pysäkille, ja 7B puolestaan siirtyy yhteiselle pysäkille bussien kanssa.

Ratapihantien toisella puolella linja 7A siirtyy väliaikaisen aseman kohdalle käyttämään yhteistä pysäkkiä bussien kanssa.

Linjojen 7A/B ajantasauspysäkki on siirretty Pasilan asemalta Länsi-Pasilan Maistraatintorin pysäkille.

Linjalta 9 poistuu lisäksi Ratamestarinkadulla sijaitseva Asemapäällikönkadun pysäkkipari (pysäkki kartalla). Korvaava pysäkki Länsiterminaalin suuntaan sijaitsee Asemapäällikönkadun varressa ja Pasilan suuntaan Ratamestarinkadulla Asemapäällikönkadun liikenneympyrän pohjoispuolella.

Väliaikainen asema käytössä syksyyn 2019

Pasilan vanha asema suljettiin lopullisesti 19. kesäkuuta. Keväällä käyttöönotettu Pasilan väliaikainen asema palvelee matkustajia syksyyn 2019 saakka, kunnes uusi Pasilan asema valmistuu.

Lisää aiheestaKattakuva HSL: sivuilla Raitiolinjat 2, 3 ja 7A/B poikkeusreiteille 3. heinäkuuta alkaen Pasilan vanha asema suljetaan 19.6., bussipysäkit siirtyvät Pasilansillalta Asemapäällikönkadulle Pasila/ Uutta Helsinkiä Pasilan asema/VR

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.