Ke 28.6.2017

Raitiolinjat 2, 3 ja 7A/B kulkevat poikkeusreiteillä 3. heinäkuuta alkaen 13. elokuuta asti. Syynä ovat kiskotyöt Nordenskiöldinkadulla ja Pasilansillalla. Katkon aikana Nordenskiöldinkadulla, Länsi-Pasilassa, Porvoonkadulla ja Viipurinkadulla ei ole lainkaan raitioliikennettä. Korvaavat bussit liikennöivät poistuvilla osuuksilla.

Linjat 2 ja 3 kulkevat pohjoispäässään poikkeuksellisesti Helsinginkatua pitkin, jolloin Nordenskiöldinkadun ja Alppilan reittiosuudet jäävät ajamatta. Linjojen pohjoinen päätepysäkki on Eläintarhan sijaan Urheilutalon pysäkki Helsinginkadulla.

Linjoilta poistuvaa osuutta korvaa bussi 2X, joka kulkee reittiä Urheilutalo–Nordenskiöldinkatu–Ooppera raitiolinjojen 2 ja 3 reitin mukaisesti. Linjat pysähtyvät bussipysäkeillä, jotka on merkitty linjan 2X tunnuksin. Töölössä bussi 2X lähtee Oopperan pysäkiltä (H1332) Runeberginkadun varresta ( pysäkki kartalla) ja ajaa pohjoisen suuntaan Runeberginkadun ja Topeliuksenkadun kautta. Urheilutalolla bussi 2X lähtee Urheilutalon bussipysäkiltä Läntiseltä Brahenkadulta (pysäkki kartalla).

Linjat 7A ja 7B kulkevat reitillä Kolmikulma – Kruununhaka – Hakaniemi – Pasilan asema. 7A kulkee Pasilan asemalta Kolmikulmaan ja 7B Kolmikulmasta Pasilan asemalle.

Linjoilta poistuvaa osuutta korvaa bussi 7X, joka kulkee reittiä Lasipalatsi – Länsi-Pasila – Pasilan asema. Bussi pysähtyy pysäkeillä, jotka on merkitty linjan 7X tunnuksin. 7X lähtee Postitalon bussipysäkiltä Postikadulta (pysäkki kartalla) ja pysähtyy myös Lasipalatsin bussipysäkillä Mannerheimintiellä (pysäkki kartalla). Pasilassa linjan kyytiin voi nousta samalta Pasilan aseman pysäkiltä Ratapihantieltä kuin linjan 7B kyytiin. Pysäkki sijaitsee väliaikaisen aseman puolella katua.

Linja 7B saapuu Pasilan asemalle normaalia reittiään. Pasilan asemalla raitiovaunu vaihtuu 7A:ksi, ja jatkaa kohti Kolmikulmaa Asemapäällikönkadun ja Ratamestarinkadun kautta ja palaa normaalille reitilleen Radanrakentajantien pysäkistä alkaen.

Poikkeusreitit ovat voimassa siihen asti, kun Helsingin raitiolinjasto uudistuu 14.8.2017. Silloin uudistuviin reitteihin on mahdollista tutustua HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi/raitiolinjat2017.

Lisää aiheesta Koko kartta poikkeusreiteistä korvaavine bussipysäkkeineen (pdf) Linjojen 2X ja 7X aikataulu ja linjojen käyttämät pysäkit HSL

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.