To 28.9.2017

Uusi nopea pääradanvarren pyöräilyreitti Pohjoisbaana liittyy sekä etelässä että pohjoisessa nykyisiin väyliin ja kuuluu ns. pyöräliikenteen laatukäytäviin eli baanaverkkoon. Viralliset avajaiset ovat torstaina 28. syyskuuta.

”Pyöräily on lyhyillä matkoilla kaupungissa selvästi nopein tapa päästä paikasta toiseen. Se on myös terveellistä arkiliikuntaa. Helsinki työskentelee johdonmukaisesti pyöräilyn edistämiseksi. Baanaverkon osana Pasilan ja Käpylän välinen Pohjoisbaana parantaa monien pyöräilijöiden arkisia matkoja. Pohjoisbaanan valmistuminen on yksi vuoden tärkeimmistä pyöräilytapahtumista, onnea Pohjoisbaana!” kertoo kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

”Pohjoisbaanan pääasialliset käyttäjät ovat pitkän matkan pyöräilijät ja alueen asukkaat, ja juuri näille käyttäjille järjestämme pyöräilyn syyskauden avajaiset. Luvassa on Helsingin polkupyöräilijät Hepo ry:n kanssa yhteistyössä järjestetty kaikille avoin pyöräkulkue, baanan avaaminen virallisella nauhanleikkuulla, puheita ja yhteistyökumppaneiden esittelypisteitä. Toivottavasti mahdollisimman moni ehtii viettämään kanssamme mukavaa iltaa, tervetuloa”, toivottaa Niklas Aalto-Setälä, pyöräilykoordinaattori Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

130 kilometriä baanoja

Helsinkiin rakennetaan pyöräliikenteen runkoväylien, baanojen verkkoa. Kun baanaverkko on valmis, Helsingissä on 130 kilometriä pikapyöräväyliä, jotka yhdistävät suurimmat asuin- ja työpaikka-alueet. Jotta pyöräily olisi sujuvaa, baanat suunnitellaan mahdollisimman suoriksi ja tasaisiksi. Sujuvuutta edistetään myös pysähdysten minimoinnilla, laadukkailla alikuluilla ja silloilla sekä toimivilla risteysjärjestelyillä. Baanojen valaistukseen ja talvihoitoon kiinnitetään erityistä huomiota.

Pohjoisbaanan suunnittelu alkoi huhtikuussa 2015 ja rakentaminen elokuussa 2016. Rakentaminen oli vaativaa muun muassa viereisen junaradan ja läheisen asutuksen aiheuttaminen rajoitteiden takia. Noin 1,6 kilometriä pitkä väylä avattiin käyttäjille 31. elokuuta.

Pohjoisbaanan ja pyöräilyn syyskauden avajaiset torstaina28.9.2017 klo 16–19 Pasilan päässä baanaa. Tapahtuma on kaikille avoin jamaksuton. Tapahtuman avaa apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Kartta

Tapahtuma Facebookissa

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.