Ma 18.9.2017

Uusi nopea pääradanvarren pyöräilyreitti Pohjoisbaana liittyy sekä etelässä että pohjoisessa nykyisiin väyliin ja kuuluu ns. pyöräliikenteen laatukäytäviin eli baanaverkkoon. Helsingin kaupunki haluaa juhlistaa uutukaista reittiä ja järjestää Pohjoisbaanan ja pyöräilynsyyskauden avajaiset torstaina 28. syyskuuta 2017 klo 16–19.

Pohjoisbaanan suunnittelu alkoi huhtikuussa 2015 ja rakentaminen elokuussa 2016. Rakentaminen oli vaativaa muun muassa viereisen junaradan ja läheisen asutuksen aiheuttaminen rajoitteiden takia. Noin 1600 metriä pitkä Pohjoisbaana avattiin käyttäjille 31.8.2017.

Baanalla fillaristi on kunkku

”Kaupunki on asettanut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen saavuttaa polkupyöräilyssä 15 %:n kulkumuoto-osuuden vuoteen 2020 mennessä. Baanaverkon rakentaminen, josta Pohjoisbaana on yksi osa, on tärkeä palanen kaupunkiliikenteen kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Baanaverkon tavoitteena on tehdä pyöräliikenteestä sujuvampi ja houkuttelevampi vaihtoehto myös entistä pidemmille matkoille, jotta kaupungin asettamat tavoitteet pyöräliikenteen lisääntymisestä voivat täyttyä”, linjaa Jukka Repo, Pohjoisbaanan projektinjohtaja Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Helsinkiin rakennetaan pyöräliikenteen runkoväylien, baanojen verkkoa. Kun baanaverkko on valmis, Helsingissä on 130 kilometriä pikapyöräväyliä, jotka yhdistävät suurimmat asuin- ja työpaikka-alueet. Jotta pyöräily olisi sujuvaa, baanat suunnitellaan mahdollisimman suoriksi ja tasaisiksi. Sujuvuutta edistetään myös pysähdysten minimoinnilla, laadukkailla alikuluilla ja silloilla sekä toimivilla risteysjärjestelyillä.

Baanojen valaistukseen ja talvihoitoon kiinnitetään erityistä huomiota.

Pohjoisbaanan avajaiset juhlistaa myös alkanutta syyspyöräilykautta

”Pohjoisbaanan pääasialliset käyttäjät ovat pitkän matkan pyöräilijät ja alueen asukkaat, ja juuri näille käyttäjille järjestämme pyöräilyn syyskauden avajaiset torstaina 28.9.2017 klo 16–19. Luvassa on Helsingin polkupyöräilijät Hepo ry:n kanssa yhteistyössä järjestetty kaikille avoin pyöräkulkue, baanan avaaminen virallisella nauhanleikkuulla, puheita ja yhteistyökumppaneiden esittelypisteitä. Toivottavasti mahdollisimman moni ehtii viettämään kanssamme mukavaa iltaa, tervetuloa”, toivottaa Niklas Aalto-Setälä, pyöräilykoordinaattori Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Pohjoisbaanan suunnittelusta on vastannut Ramboll Finland Oy ja rakentamisesta Destia Oy.

Baanaverkosto kartalla

Pohjoisbaanan ja pyöräilyn syyskauden avajaiset torstaina 28.9.2017 klo 16–19 Pasilan päässä baanaa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

 

Karttalinkki tapahtumaan

 

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.