To 30.11.2017

Itsenäisyyspäivän tienoilla, Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi, Kruunuvuorenrannan Öljysäiliö 468 ja kaupungin rakennustyömaita nähdään juhlavalaistuksessa.

Kantakaupungin vastarannalla loistava valotaideteos Öljysäiliö 468 valaistaan siniseksi 6.–7.12. Juhlavalaistusta voi ihailla ulkopuolelta, sekä maalta että mereltä. Säiliö on vanhasta öljysäiliöstä luotu valotaideteos, jonka teräsvaippaan on puhkaistu 2012 aukkoa. Normaalisti säiliön valot syttyvät auringon laskiessa, jolloin säiliö hohtaa valkoisena ja yön tullen muuttuu punaiseksi.

Paikalle pääsee kääntymällä Koirasaarentieltä vasemmalle, Haakoninlahdenkadulle, pian Stansvikin kartanon risteyksen jälkeen. Tien vieressä on opasteviitta öljysäiliölle ja sen väliaikaiselle pysäköintipaikalle. Parkkipaikalta säiliölle johtaa lyhyt kävelyreitti. Julkisilla kulkevat pääsevät lähimmäksi Herttoniemen metroasemalta busseilla 84 ja 88.

Juhlavalaistus myös Kalasatamassa ja Pasilassa

Kalasatamassa itsenäisyyspäivän juhlavalaistusta nähdään kahdella työmaalla: SRV nostaa Suomen lipun salkoon ja valaisee sen Redin työmaalla (Kyläsaarenkatu 25). K-kampuksen työmaan (Työpajankatu 12) suojaseinät valaistaan sinivalkoisiksi itsenäisyyspäivän kunniaksi. K-kampuksen valaisun tarjoavat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma, Kesko Oyj ja Haahtela-rakennuttaminen Oy.

Pasilassa YIT:n Triplassa yksi työmaan nostureista saa itsenäisyyspäivän kunniaksi sinisen juhlavalaistuksen. Valaistava nosturi on Triplan torninosturi nro 8, joka on pystytetty aseman työmaan viereen Ratapihantielle Itä-Pasilaan. Myös keskustakirjasto Oodin työmaalle tulee juhlavalaistus.

Katso lisää valaistuja kohteita Helsingissä

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.