Ti 14.11.2017

Messukeskuksen majoituspalvelut Itä-Pasilassa uudistuvat. Holiday Inn Helsinki Messukeskus -hotellin peruskorjauksella Messukeskus laajentaa palveluitaan sekä ajantasaistaa ja nostaa hotellimajoituksen kiinteämmin messutapahtumien yhteyteen. Tavoite on tarjota messukävijöille Pohjoismaiden paras tapahtumahotelli.

Täydellinen peruskorjaus

Lemminkäisen toteuttama peruskorjaus alkaa helmikuussa 2018. Kymmenkerroksisen hotellin kaikki 245 huonetta uusitaan täysin, kalustuksesta materiaaleihin, sisustukseen ja tekniikkaan saakka. Samoin yhteiset tilat ja sisäänkäynnit sekä hotellirakennuksen koko talotekniikka uusitaan. Vanha sisustus puretaan rakennuksen betonipintaa myöten. Julkisivut säilyvät pääosin ennallaan.

Kesän 2018 aikana korjataan muun muassa ravintola- ja aulatilat. Kun uusittu Messuhotelli avautuu, sen ravintolat avautuvat myös muille kuin messuvieraille olemalla auki messutapahtuma-aikojen ulkopuolellakin, tavallisten ravintoloiden tapaan. Myös aula on kaikille avoin.

Tiivis aikataulu, turvallinen työmaa-alue

Urakka on mittava sekä kooltaan, bruttoala 18 063 brm2, että tiiviiltä aikataulultaan: työn on oltava valmis tammikuussa 2019 kevään messutapahtumia varten. 

Siihen saakka työmaa-alue pidetään rajattuna kiintein aidoin ja kulunvalvotuin portein. Liikkujien turvallisuus varmistetaan työmaan lähiympäristössä Pasilassa. Turvallinen kulku Messukeskukseen ja kongressin tiloihin varmistetaan rajoittamalla nostotyöt liikenteellisesti rauhallisiin aikoihin. Naapurikiinteistölle tiedotetaan urakan vaiheista yllätysten välttämiseksi. 

Tavarantoimitukset ja purkujätteiden kuljetukset lisäävät raskaiden ajoneuvojen liikennettä alueella etenkin urakan alkuvaiheessa, mutta peruskorjauksen ei odoteta vaikuttavan merkittävästi alueen yleiseen liikenteeseen. Toiminta vilkkaasti liikennöidyillä alueilla edellyttää kuljetusten tarkkaa aikataulutusta ja suunniteltuja reittejä sekä kuormien purkupaikkoja.

Naapurusto huomioidaan meluavien töiden ajoittamisessa, ja etenkin purkuvaiheessa syntyvän pölyn hallinnassa käytetään suljettuja lavoja, purkuputkia ja kastelua.

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.