Ma 4.12.2017

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY yhdistää pääkonttorinsa sekä vesihuollon asiakaspalvelun yhteen osoitteeseen Ilmalantori 1:een. Tammikuusssa Ilmalaan valmistuvaan hiilineutraaliin monitilatoimistoon muuttaa henkilöstöä viidestä toimipisteestä. 

Uusi toimistotaloa on lähes nollaenergiatalo. Sen minimaalinen energiatarve katetaan uusiutuvalla energialla. Valmistuessaan se on Suomen ensimmäinen EU-määräykset täyttävä julkinen rakennus. 

‒ Uusi pääkonttori toteuttaa hyvin HSY:n ympäristöarvoja niin rakentamistapansa kuin sijaintinsa puolesta. Erinomainen sijainti Ilmalan juna-aseman vieressä tekee siitä helposti saavutettavan julkisilla kulkuneuvoilla. Omalle henkilöstöllemme olemme rakennuttaneet ylimääräisiä sosiaalitiloja, ja kannustamme kaikkia pyöräilemään tai lenkkeilemään töihin, toimitusjohtaja Raimo Inkinen  kertoo.

HSY on tähän asti sijainnut Pasilassa kolmessa toimistotalossa ja vesihuollon asiakaspalvelu on toiminut hajautettuna Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. HSY:ltä jää muuton jälkeen tyhjiä toimitiloja Asemapäällikönkadun kahteen osoitteeseen. 

‒ Nykyisistä tiloistamme merkittävä osa on vuokratiloja, joiden sopimukset päättyvät, osa siirtyy HSL:n käyttöön ja loput joko myydään tai vuokrataan. Joku pienempi toimija saa sieltä erinomaisia työskentelytiloja itselleen, Inkinen sanoo.

Lisää aiheestaHSY

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.