Ti 19.12.2017

Pääkaupunkiseudulla kaavoitettiin tammi–elokuussa uutta asuinkerrosalaa selvästi enemmän kuin mitä rakennettiin. Kaavoitettu varanto kasvoi ajanjaksolla nopeammin kuin kertaakaan aikaisemmin kuluvalla vuosikymmenellä. Kerrostalovarannon määrä kasvoi peräti 17 prosenttia.

Kerrostalovaranto kasvoi eniten Helsingissä ja se keskittyy pääasiassa isoille rakenteilla oleville alueille, kuten esimerkiksi Jätkäsaareen ja Kruunuvuorenrantaan.

- Merkittäviä varantokeskittymiä on alkuvuoden asemakaavoituksen etenemisen seurauksena nyt myös Keski-Pasilassa ja Koskelan sairaala-alueella. Pientalovarantoa löytyy edelleen eniten Espoosta, kun taas kerrostalovarantoa on Helsingissä jo selvästi enemmän kuin Vantaalla ja Espoossa yhteensä, kertoo HSY:n erityisasiantuntija Heikki Levola.

Elokuussa kerrostalovarantoa oli koko pääkaupunkiseudulla 3,8 miljoonaa kerrosneliömetriä ja pientalovarantoa 4,1 miljoonaa kerrosneliömetriä.

Kaikkiaan 36 prosenttia asumisen varannosta ja 58 prosenttia kerrostalovarannosta on pääkaupunkiseudun kuntien omistamalla maalla.

HSY on nyt avannut tonttivarantoa kuvaavan aineiston korttelitasoisena avoimena paikkatietona.

Aiheesta HSY:n sivuilla

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.