Ti 5.12.2017

Triplan kahdeksasta torninosturista yksi, Ratapihantien varrella sijaitseva torninosturi n:o 8, on saanut kunniakkaan tehtävän: sen väriä vaihtavalla valaistuksella juhlistetaan monenlaisia tapahtumia ja juhlapyhiä Triplan valmistumiseen saakka. Itsenäisyyspäivän aattona Triplan nosturi liittyy osaksi Suomi 100 -valojuhlaa.

Triplan työmaa on sijaintinsa ja kokonsa takia hyvin näkyvä ja monenlaisia ajatuksia herättävä paikka. Torninosturi näkyy erityisen kauas, ja sen avulla Tripla voi viestiä seuraajilleen olevansa jo nyt mukana siinä, mitä meillä ja maailmalla tapahtuu. Ramboll Finland Oy:n suunnittelema ja Studiotec Oy:n toteuttama valaistus saatiin valmiiksi sopivasti juhlakauden alla.

-Valoa voidaan käyttää myös viestintävälineenä. Mietitään vaikkapa kynttilää haudalla: siinä tilanteessa valonliekillä on erityisen voimakas ja ymmärrettävä sanoma. Valotaiteen avulla voidaan korostaa asioita eri tavalla ja herättää ajatuksia. Valo on ilmaisuvälineenä valtavan hyvä ja tehokas, kuvailee teollinen muotoilija Reija Pasanen Ramboll Oy:stä valon kulttuurillista merkitystä.

Suomen pimeät talvikuukaudet ovat otollista aikaa erilaisille valoteoksille, jotka tulevat huomatuiksi melkein kaikkina vuorokauden aikoina. Meillä onkin Suomessa pitkät perinteet valon käyttämiselle ilmaisun välineenä.

-Jokaisella on henkilökohtainen suhde valoon, ja sitä on helppo ymmärtää ja tulkita. Valo vetää puoleensa: tämän huomaa jo siitä, että erilaiset valotapahtumat, kuten Lux Helsinki, herättävät aina innostusta ja kokoavat ihmisiä yhteen, jatkaa Pasanen.

Viime viikolla Triplan torninosturi hehkui pinkkiä väriä Slush-tapahtuman kunniaksi. Tällä viikolla väri vaihtuu siniseksi, kun Triplan nosturi liittyy osaksi Suomi 100 -valojuhlaa, jonka kunniaksi niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa valaistaan erilaisia kohteita ja maamerkkejä sinivalkoisin värein. Esimerkiksi Rooman Colosseum ja Niagaran putoukset Kanadassa saavat Suomi-valaistuksen. Torninosturi ei ehkä yllä vaikuttavuudessaan ihan samalle tasolle, mutta korkealla loistavat senkin valot ja tavoittavat paljon silmäpareja pimeyden keskellä.

Millaisia värejä tulemme näkemään nosturissa jouluna tai vuoden vaihtuessa? Se selviää nosturia tarkkailemalla. Myös kaupunginjohtajan joulukadun avajaisissa julistama Lux Helsinki -valohaaste kuultiin Triplassa. Kännykkäkamerat esille, tämä nosturi on valmiina!

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.