Ti 5.12.2017

Rakennusliike YIT osallistuu Suomi 100 -juhlavuoteen peruskorjaamalla Pasilan Sähköttäjänpuiston. Puisto valittiin kunnostuskohteeksi viime keväänä kaupungin ehdotuksesta.

Sähköttäjänpuisto sijaitsee Itä-Pasilassa Konepajan alueen kupeessa, lähellä Pasilan asemaa ja Tripla-työmaata. Uudistuvalla puistolla halutaan tuoda iloa Pasilan asukkaille, jotka ovat eläneet monta vuotta YIT:n rakennustyömaiden tuntumassa, mutta puistoon toivotaan kävijöitä muualtakin kuin lähialueilta.

Peruskorjausta on suunniteltu koko kesän, ja lopullisia suunnitelmia ja hankintoja on tarkennettu syksyllä. Varsinainen kunnostustyö alkaa keväällä 2018.

Sähköttäjänpuiston kunnostuksessa YIT soveltaa Enemmän elämää pihapiireihin -konseptia, jossa etsitään uusia tapoja suunnitella ja toteuttaa pihoja niin, että ne voisivat toimia kodin jatkeena parhaimmillaan ympäri vuoden. Konseptin mukaan hyvässä pihassa on tilaa niin rauhoittumiselle, ihmisten yhdessäololle kuin leikeille ja liikunnalle.

Osana konseptikehitystä Sähköttäjänpuisto toimii myös empiirisenä tutkimuslähteenä Taide osallistavana menetelmänä -pro gradussa, joka valmistuu Aalto-yliopiston Taiteen laitoksella.

Puiston suunnittelua ja työn etenemistä voi seurata www.yitgroup.com/Suomi100 -sivuilla.

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.