To 25.1.2018

Keski-Pasilan ensimmäisiä harjannostajaisia vietettiin torstaina 25. tammikuuta Mall of Tripla -kauppakeskuksen työmaalla. Kokonaisuudessaan Tripla on kolmen korttelin kokonaisuus, johon toteutetaan kauppakeskus, uudistettava Pasilan asema, hotelli, toimistoja, asuntoja sekä maanalainen pysäköintilaitos. Tripla rakennetaan Pasilan aseman ympärille ja se rajoittuu Ratapihantiehen, Pasilansiltaan ja Pasilankatuun. Rakentaminen alkoi vuonna 2015. Mall of Triplan rakennuttajana toimivan projektiyhtiön omistavat YIT, Ilmarinen, Onvest ja Fennia.

Hyvin aikataulussa, jopa hieman aikataulua edellä rakentunut Tripla valmistuu vaiheittain vuosina 2019–2020. Ensimmäisenä avautuvat syksyllä 2019 kauppakeskus Mall of Tripla ja uudistettu Pasilan asema. Samanaikaisesti valmistuvat myös Triplan ympäristössä Pasilan pääkadut Veturitie ja Teollisuuskatu, Pasilansillan joukkoliikenneterminaali raitio- ja linja-autopysäkkeineen sekä uusi läntinen lisäraide.

Mall of Triplan liiketiloista on vuokrattu jo lähes 70 prosenttia. Kaupunkikeskuksen palveluihin kuuluu myymälä- ja ravintolapalveluiden lisäksi elokuvateatteri, kulttuuritoimintaa ja elämyksiä, kuten Finnish Music Hall of Fame -musiikkimuseo, liikunnallinen seikkailupuisto HopLop sekä surffauksen ja sisähiekkarannan yhdistävä ympärivuotisen kesän konsepti Surf Beach Helsinki. Pasilan alueen palvelutarjontaa lisää myös Triplaan avattava Töölön seurakunnan seurakuntakeskus.

”Pasilan uudistuminen on nyt hyvässä vauhdissa Mall of Triplan rakentuessa Pasilan aseman ympärille. Pasila nousee entistä suuremmaksi viihteen ja vapaa-ajan keskukseksi ja Helsingin toiseksi keskustaksi. Keski-Pasilasta tulee myös elävä ja kiehtovasti omaperäinen kaupunginosa, jossa ihmisvirrat kohtaavat ympäri vuorokauden. Keski-Pasila tukee hienosti tavoitettamme olla maailman toimivin kaupunki, se on ainutlaatuinen liikenneyhteyksiltään ja palveluiltaan”, sanoi pormestari Jan Vapaavuori harjannostajaispuheessaan.

Tripla-keskus on mittakaavaltaan huikea, lähes kolmen Kampin keskuksen suuruinen ja sen merkitys on mittava myös taloudellisesti. Tripla on yksi Suomen suurimmista hankkeista. Uudistuvan Pasilan noin 4–5 miljardin euron investoinneista Tripla yksinään kattaa lähes viidenneksen. Mall of Tripla puolestaan on Triplan suurin investointi. Valmistuttuaan Tripla tulee tarjoamaan työtä tuhansille. Triplaa rakentaa tällä hetkellä noin 1 000 henkilöä.

Tänä vuonna Keski-Pasilan rakentaminen jatkuu Triplan pohjoispuolella Ratapihakortteleissa. Pasilansillan eteläpuolisen tornialueen Helsinki High-rise -kilpailun toteutussopimusneuvottelut ovat käynnissä. Samanaikaisesti kehittyvät myös muut Pasilan alueet. Valmistuessaan uudistunut Pasila ulottuu pohjoisen Postipuiston alueelta Vallilan Konepajalle.

Tripla YIT:n sivuilla

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.