Ke 7.2.2018

Helsingin kaupunki laatii Mäkelänkadunperuskorjaukseen liittyviä liikenne- ja katusuunnitelmia. Liikennejärjestelyjenvaihtoehdot esitellään torstaina 8. helmikuuta 2018 klo 18.00–20.00 Mäkelänrinteenlukion auditoriossa, Mäkelänkatu 47.

Vaihtoehtoluonnoksiin voi tutustua 5.–26.2.2018 verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat. Toivomme saavamme mielipiteet vaihtoehtoluonnoksista 26.2.2018 mennessä. Vaihtoehtoja voi myös kommentoida Kerro kantasi-palvelussa 26.2.2018 asti osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/makelankatu2.

Peruskorjauksen suunnittelu koskee Mäkelänkatua välillä Hämeentie–Kumpulantie. Remontissa uusitaan kadun rakenteita, kunnallistekniikkaa ja liikennejärjestelyjä. Tavoitteena on katutilan jakaminen niin, että katu palvelee mahdollisimman hyvin kaikkia kulkumuotoja.

Katuosuudelle aiotaan rakentaa pyöräliikenteen tavoiteverkon mukaiset yksisuuntaiset pyörätiet. Raitioliikennettä nopeutetaan kasvattamalla pysäkkivälejä ja vähentämällä liikennevaloviivytyksiä raitioliikenteen kehittämisohjelman mukaisesti. Nykyisten bussipysäkkien yhdistämisellä ja bussikaistojen säilyttämisellä parannetaan bussiliikenteen sujuvuutta ja palvelutasoa.

Kadun liikenneturvallisuutta parannetaan ja raitioliikennettä sujuvoitetaan rajoittamalla vasemmalle kääntymistä raitiokiskojen yli useissa katuliittymissä ja järjestämällä vasemmalle kääntymiset omalta kaistaltaan valo-ohjattuina. Mäkelänkadun ylittävien suojateiden määrää vähennetään ja kaikki suojatieylitykset varustetaan valo-ohjauksella.

Uudet liikennejärjestelyt edellyttävät muutoksia autoliikenteen kaistojen määriin ja ajoreitteihin sekä kadunvarren pysäköintipaikkojen määriin. Jatkosuunnittelua varten toivomme mielipiteitä suunnittelualueen yritysten huoltoliikenteen tarpeista, jotta voimme huomioida ne purku- ja lastauspaikkojen sijoittamisessa.

Suunnittelun keskeisenä lähtökohtana on Mäkelänkadun puukujanteen kaupunkikuvallisen arvon vaaliminen pitkällä tähtäimellä. Peruskorjauksen yhteydessä tullaan uudistamaan puukujanteen huonokuntoiset jaksot. Uusia puita istutetaan myös kaikille raitiovaunupysäkeille.

Jatkosuunnitteluun valitaan keväällä 2018 yksi vaihtoehto, josta laaditaan liikenne- ja katusuunnitelma. Katusuunnitelmaluonnos esitellään asukastilaisuudessa syksyllä 2018. Kadun rakentaminen alkaa arviolta vuonna 2021.

Lisätiedot ja palautteet:Projektipäällikkö Mika Kaalikoski, Helsingin kaupunki  puh. 09 310 39495, etunimi.sukunimi@hel.fi

Projektipäällikkö Juha Väätäinen, Sitowise Oypuh. 020 747 6058, etunimi.sukunimi@sitowise.com

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.