To 15.3.2018

Arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen opiskelijat kutsutaan etsimään tuoreita ideoita kerrostalo-kortteleiden asukaspihojen yhteisöllisyyden vahvistamiseen ja kohtaamistilojen toteuttamiseen Pasilassa. Bonava Suomi Oy käynnistää Pohjois-Pasilan Postipuiston alueen asukaspihojen suunnittelukilpailun yhdessä huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitaren kanssa.

Bonava toteuttaa Pohjois-Pasilan Postipuistoon nouseviin uusiin kerrostalokortteleihin yhtenäiset asukaspihat. Suunnittelukilpailun avulla Bonava toivoo löytävänsä tuoreita ideoita yhdessä tekemiseen ja toimimiseen ja haluaa sitä kautta vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja -mielekkyyteen. Kaupungistumisen voimistuessa myös asukkaiden asuinympäristöään koskevat toiveet monipuolistuvat.

Keskuspuiston kyljessä sijaitseva Pohjois-Pasila uudistuu lähivuosina merkittävästi. Uudesta asuinalueesta muodostuu valmistuessaan noin 6 000 asukkaan kaupunginosa Helsingin keskustan läheisyyteen.

”Voidaksemme edistää kestäviä ja viihtyisiä asuinympäristöjä tulee meidän ensin ymmärtää, mikä tuo ihmiset yhteen ja millainen ympäristö asukkaita viehättää. Bonava on jo aiemmin tutkinut asumisen viihtyisyyttä ja tutkimuksiemme mukaan vesi- ja viheralueiden ympäristöt sekä turvallinen asuinympäristö lisäävät viihtyisyyttä. Asuinalueilta toivotaan kuitenkin myös puitteita kohtaamisille ja hyvälle yhdessäololle. Olemme todella innoissamme tästä yhteistyöstä Habitaren kanssa ja toivomme näkevämme paljon erilaisia kilpailuehdotuksia – villejäkin”, sanoo hankekehityspäällikkö Heikki Ruski Bonava Suomi Oy:stä.

Bonava rakennuttaa Postipuistoon aluksi 300 asunnon urbaanin korttelikokonaisuuden. Keskuspuiston kainaloon sijoittuvan monipuolisen korttelin asuntotarjonta tulee tarjoamaan erilaisia asumisvaihtoehtoja, erityisesti alueelle tavoitellaan lapsiperheitä. Bonavan rakentamat korttelit sijoittuvat uuden alueen lounaiskulmaan Keskuspuiston viereen. Lännessä korttelit rajautuvat Keskuspuistoon ja etelässä uuteen Postiljooninkatuun. Ensimmäiseen kortteliin on tulossa sekä vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja että Hitas-tuotantoa.

Suunnittelutehtävänä on löytää ratkaisu asukkaiden kohtaamispaikaksi hyödyntäen palapelimaista elementtiä, joka olisi taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen ja rakenteellisesti kestävä mutta monistettava. Elementti voi koostua erilaisista osista, jotka muodostavat yhtenäisen ja kauniin kokonaisuuden, mutta sen osien tulee toimia myös itsenäisinä objekteina tai muina aiheina. Asukaspihan rakentuessa vaiheittain elementti elää ja muovautuu tarvittaessa.

Voittajan valitsee kansainvälinen tuomaristo. Kilpailun päätuomariksi on kutsuttu maisemasuunnitteluun ja sisutusarkkitehtuuriin erikoistunut Inside Outside -suunnittelutoimiston pääsuunnittelija Petra Blaisse. Kilpailutöiden viimeinen jättöpäivä on 30.4.2018.

Bonavan rakentamat korttelit sijoittuvat uuden alueen lounaiskulmaan Keskuspuiston viereen. Lännessä korttelit rajautuvat Keskuspuistoon ja etelässä uuteen Postiljooninkatuun. Ensimmäiseen kortteliin on tulossa sekä vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja että hitas-tuotantoa. Asuntorakentamisen on suunniteltu alkavan vuoden 2019 syksyllä.

Lisätietoa suunnittelukilpailusta

www.bonava.fi

 

 

 

Tilaa uutiskirje

Uusi Pasila -uutiskirjeestä saat tietoa Pasilan rakentumisesta.